"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 25/07/2008

Llum verda al Conveni del Ferrocarril

El Govern de l'Estat aprova la suscripci贸 del Conveni del Ferrocarril amb el Govern de les Illes Balears per valor de 443,75 milions d'euros entre 2008 i 2011El Consell de Ministres ha aprovat finalment aquesta setmana la signatura de l'esperat Conveni de Col路laboraci贸 entre el Govern de les Illes Balears i l'Administraci贸 General de l'Estat per a realitzar actuacions en mat猫ria de ferrocarrils. El pressupost de les obres a les quals fa refer猫ncia el conveni 茅s de 443, 75 milions d'euros. Es tracta de la primera aportaci贸 econ貌mica de l'Estat d'aquestes caracter铆stiques des que les Illes Balears van assumir les compet猫ncies en ferrocarril, l'any 1994.

El Conveni del Tren inclou la l铆nia de Manacor a Art脿, amb una inversi贸 prevista de 190 milions d'euros, i l'adquisici贸 de noves unitats el猫ctriques per aquesta l铆nia, amb una previsi贸 de 38 milions d'euros. A m茅s, l'acord incorpora la creaci贸 de la l铆nia Sa Pobla- Alc煤dia, amb 92 milions d'euros. Tamb茅 inclou unes inversions de 55 milions d'euros per l'adquisici贸 de noves unitats de la l铆nia Palma- Inca i l'ampliaci贸 del tallers de Son Rullan, amb 10,2 milions.

Altres inversions previstes fan refer猫ncia a l'adquisici贸 de terrenys en s'Enlla莽, amb 1 mili贸 d'euros, i la construcci贸 en aquesta ubicaci贸 dels nous tallers, amb un pressupost de 20,8 milions d'euros. Per a la supressi贸 dels passos a nivell n'hi haur脿 una dotaci贸 en el conveni de 22,6 milions d'euros.

Per a l'any 2008, l'aportaci贸 de l'Administraci贸 General de l'Estat ser脿 de tres milions d'euros, mentre que per a l'any 2009, l'Administraci贸 General de l'Estat, mitjan莽ant el Ministeri de Foment, aportar脿 25 milions d'euros. El conseller de Mobilitat i Ordenaci贸 del Territori, Gabriel Vicens (BLOC-PSM), ha assegurat que es tracta d'un conveni molt avantatj贸s i ha anunciat que el gruix de les inversions se faran els anys 2010 i 2011, quan ja estaran redactats tots els projectes previstos.

El portaveu del BLOC i secretari general del PSM-EN, Biel Barcel贸, ha manifestat la satisfacci贸 per l'anunci, i ha afirmat que les inversions incloses en aquest conveni s贸n "de just铆cia", i ha recordat que havien estat llargament reivindicades per part dels partits del BLOC. Barcel贸 ha apuntat que aquestes inversions seran suficients per desenvolupar els projectes previstos per a l'actual legislatura, al temps que ha recordat que de cara als propers anys s'haur脿 de signar un nou conveni que completi les inversions en mat猫ria ferrovi脿ria fins els 2.000 milions d'euros del Pla de Transports.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: