"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/07/2008

El BLOC proposa que el Consell retalli el creixement urbanístic de Calvià

La Comissió Insular d'Urbanisme debatrà demà el PGOU calvianer, que preveu mantenir el creixement per damunt del PTM i afegir 90 ha a través d'ARTsAntoni Alorda (PSM-EN), representant del BLOC per Mallorca en la Comissió Insular d'Urbanisme, proposarà limitar el creixement urbanístic previst al nou PGOU de Calvià i fins i tot del PGOU vigent de 2000.

L'adaptació de la normativa urbanística d'aquest municipi al Pla Territorial de Mallorca, impulsada pel batle Carlos Delgado, s'ha de debatre en la reunió que celebrarà demà l'organisme del Consell. Alorda adverteix que el nou PGOU proposat per Delgado manté les polèmiques 37 hectàrees de creixement urbà aprovades en el PGOU de l'any 2000 (amb el suport del PSOE i UM i amb l'oposició del PSM-EN i EU), bàsicament la urbanització de Peguera Oest. El BLOC recorda que aquell creixement s’havia d’entendre a compte del que posteriorment hauria de repartir el PTM. Idò bé, el Pla, aprovat l'any 2004, va atorgar 31 ha de creixement a Calvià, per tant, 6 menys de les que s’havien incorporat el 2000, per això el BLOC proposarà demà, en base a l’article 6.4 del propi Pla, que el Consell insti l’ajuntament a desclassificar sòl urbanitzable i el converteixi en rústic. Alorda ha explicat que "ja en el seu moment, l’any 2000, ens vam oposar a un creixement que consideràvem excessiu per a un municipi el plantejament del qual supera les 200.000 places."

En tot cas, la proposta que eleva la ponència tècnica del Consell no és d’aprovació del PGOU sinó de suspensió fins que es resolguin un seguit de deficiències, la més rellevant de les quals és la injustificada previsió de creixement del PGOU impulsat per Carlos Delgado. El PGOU pretén incorporar 90 ha de creixement vinculant-les a Àrees de Reconversió Territorial (el màxim de creixement previst pel PTM per a Calvià per aquest procediment) mentre que els tècnics consideren que no precisa prou els esponjaments i actuacions de reconversió que hi han d’estar associats. En aquest punt, Alorda manifesta la coincidència amb la proposta d’acord i apunta que 90 hectàrees signifiquen 9.000 places i, en aquest sentit, explica que des del BLOC només s’entenen les reconversions que no suposin increment de places i no creu que Delgado tengui cap intenció d’actuar sobre 9.000 places existents. 
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: