"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 03/06/2008

El Parlament aprova una iniciativa del BLOC per consolidar l'espai de Televisi贸 Digital Terrestre en catal脿

L'objectiu 茅s garantir les emissions dels canals de televisi贸 p煤blics de les Illes Balears, Catalunya i el Pa铆s Valenci脿 a tots els territorisEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui una Proposici贸 No de Llei presentada pel BLOC per consolidar l'espai de Televisi贸 Digital Terrestre en catal脿. La iniciativa ha estat defensada pel portaveu parlamentari, Biel Barcel贸, qui ha denunciat que "l'espai de comunicaci贸 en catal脿 encara 茅s incomplet, i no gaudeix de l'estabilitat legal ni institucional que seria desitjable. Per altra banda, la implantaci贸 de la TDT suposa un canvi molt profund en el panorama audiovisual, i imposa nous reptes als quals cal donar resposta".

Barcel贸 ha argumentat que l'arribada de la TDT suposar脿 la proliferaci贸 de canals de televisi贸 estatals en castell脿, i no garanteix, en principi, la continu茂tat de les emissions de les televisions p煤bliques de Catalunya i Val猫ncia a les Illes Balears. La PNL presentada pel BLOC insta el Govern de les Illes Balears a signar o a desenvolupar els convenis de reciprocitat en les emissions televisives amb els Governs catal脿 i valenci脿, i insta el Govern de l'Estat a prendre les mesures t猫cniques adients per poder aplicar-los. En aquest sentit, Biel Barcel贸 ha saludat la recent concessi贸, per part del Ministeri d'Ind煤stria, d'un segon canal m煤ltiplex a la Comunitat Aut貌noma, en resposta a la sol路licitud del Govern, la qual cosa permetr脿 avan莽ar en l'objectiu expressat, per貌 ha advertit que "aquesta passa 茅s important, per貌 no 茅s suficient". El portaveu del BLOC ha manifestat que "hem d'aconseguir la recepci贸 en TDT de tots els canals que posin en marxa les corporacions p煤bliques de l'脿mbit catalanoparlant" (茅s a dir, TV3, Canal 33, 3/24, C300, Canal 9 i Punt 2).

Aix铆 mateix, Barcel贸 ha expressat la voluntat que IB3 es pugui veure a tot el territori catalanoparlant, i que els Governs catal脿 i valenci脿 tamb茅 arribin a un acord de reciprocitat en les emissions de TV3 i Canal 9, tot denunciant la campanya de la Generalitat Valenciana, presidida per Francesc Camps, contra les emissions de TV3 al Pa铆s Valenci脿.

D'altra banda, el text aprovat pel Parlament planteja la creaci贸 d'un canal o canals de televisi贸 en catal脿 per a l'Euroregi贸 Arc Mediterrani (per a l'脿mbit dels Pa茂sos Catalans), aix铆 com un canal de TDT de TVE en catal脿, gallec i 猫uscar que s'emeti en tot el territori de l'Estat.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: