"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 19/05/2008

El BLOC impulsa la innovaci贸 en les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears

La consellera de Comer莽, Francesca Vives (PSM-EN), destina m茅s de quatre milions d鈥檈uros a una nova l铆nea d鈥檃juts per pimes anomenada "Innoempresa"La Conselleria de Comer莽, Ind煤stria i Energia del Govern de les Illes Balears ha obert una nova l铆nia d鈥檃juts, dotada amb 4.163.193 euros, per afavorir la innovaci贸 a les petites i mitjanes empreses d'arreu del pa铆s. La convocat貌ria, que t茅 el nom d鈥橧nnoempresa, romandr脿 oberta fins al proper 12 de juny i compta amb el suport de la Direcci贸 General de Pol铆tica de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d鈥橧nd煤stria, Turisme i Comer莽, i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Aquesta nova l铆nia d鈥檃juts centra la seva acci贸 en tres eixos: afavorir la innovaci贸 i la introducci贸 de sistemes de gesti贸 avan莽ada a les pimes, el foment de plans d鈥檌nnovaci贸 tecnol貌gica i de certificacions de qualitat a Balears, a m茅s d鈥檌ncentivar la cooperaci贸 en mat猫ria d鈥檌nnovaci贸 entre petites i mitjanes empreses. Les associacions empresarials tamb茅 poden participar en sol路licituds de subvenci贸 a aquest nou programa, que permet la presentaci贸 de projectes a desenvolupar en m茅s d鈥檜n any (fins un m脿xim de tres anualitats).

Entre d鈥檃ltres questions, Innoempresa d贸na ajudes per a realitzar plans estrat猫gics i de millora tecnol貌gica, per la incorporaci贸 d鈥檈lements de disseny als productes de les pimes, fomentant millores en envasament, embalatge i identitat gr脿fica i per pagar estudis i consultories externes de diagn貌stics de situaci贸 de l鈥檈mpresa, que permetin millorar la seva organitzaci贸 interna al ser aplicats. Tamb茅 ajuda a la introducci贸 de software avan莽at i en la formaci贸 dels treballadors en aquestes noves eines. Tamb茅 茅s subvencionable la implantaci贸 de les normes de qualitat ISO 9001 i 14001, que reconeixen est脿ndars de qualitat i de correcta gesti贸 mediambiental, aix铆 com l鈥檃plicaci贸 del model EFQM d鈥檈xcel路l猫ncia empresarial. Tamb茅 es pot donar suport a projectes d鈥檌nnovaci贸 i de millora de la gesti贸 log铆stica o energ猫tica presentats per grups d鈥檈mpreses.

Hi ha l铆mits m脿xims de subvenci贸 a aplicar, segons els casos. Existeixen ajudes de fins al 50 per cent per estudis i assessorament extern. D鈥檃ltra banda, a Innoempresa s鈥檈stableixen difer猫ncies en el grau de suport a petites i mitjanes empreses. La petita empresa (la que t茅 menys de 50 treballadors i un volum de negoci inferior a 10 milions d鈥檈uros) pot arribar a obtenir ajudes d鈥檈ntre el 15 i el 25% de la seva inversi贸 en actius materials i inmaterials, mentre que en el cas de les mitjanes el percentatge 茅s d鈥檈ntre el 7,5 i el 17,5 per cent.

Innoempresa forma part d鈥檜n paquet d鈥檃judes al sector del comer莽 i de la ind煤stria de Balears posat en marxa per la Conselleria en les darreres setmanes que suma un total de 17,4 milions d鈥檈uros.

(A la imatge, la consellera Vives i la directora general de Promoci贸 Industrial, Maria Sintes, en la presentaci贸 d'Innoempresa)
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: