"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 16/05/2008

El BLOC fa una crida a la responsabilitat per recuperar el consens en matèria lingüística

La formació nacionalista i d'esquerres manifesta la seva preocupació per les posicions del PP contra el català i la decepció per l’actitud del senador autonòmic Joan HuguetEl BLOC per Mallorca ha fet una crida a la responsabilitat per tal de recuperar els consensos bàsics a favor de la llengua catalana. El portaveu adjunt del grup parlamentari del BLOC i PSM-Verds, Miquel Àngel Llauger, ha manifestat la “preocupació” de la formació per “determinats posicionaments i determinades actituds que estan adoptant sectors del Partit Popular en matèria lingüística, que sota el pretext de defensar el castellà utilitzen la llengua de manera irresponsable per confrontar, no s’ajusten a la Constitució, l’Estatut i la Llei de Normalització Lingüística i trenquen els consensos bàsics que havíem construït en matèria lingüística”. Llauger ha expressat la voluntat “que ningú atiï en aquest país una confrontació lingüística que no existeix, i que les nostres institucions puguin fer feina amb normalitat per aconseguir la igualtat lingüística efectiva entre el català i el castellà i per fer del català una llengua comuna per a tots els ciutadans, independentment del seu origen”.

El portaveu del BLOC ha fet èmfasi en l’actitud del senador autonòmic per les Illes Balears, Joan Huguet (PP), que ha qualificat de “totalment decebedora”. Dimecres el senador va defensar una moció del grup popular en què “va utilitzar una suposada defensa del castellà per donar a entendre que els castellanoparlants estan discriminats a Balears, amb arguments totalment falsos i cínics que perjudiquen la llengua catalana, que és la llengua que realment es troba en inferioritat de condicions al nostre país. A més, es tractava de la seva primera intervenció en el Senat. Estam decebuts, i pensam que el que ha de fer un senador autonòmic elegit pel Parlament de les Illes Balears és defensar els nostres interessos, els consensos socials bàsics i el nostre ordenament legal. Des del BLOC volem recordar que Huguet va ser elegit per assentiment unànime de la Cambra, i va comptar amb el nostre suport perquè vam valorar la seva trajectòria com a parlamentari de tarannà conciliador. Per això no entenem la seva actitud al Senat, i pensam que hauria de comparèixer davant el Parlament per donar explicacions. Creim que el senyor Huguet ha de fer una passa per recuperar els consensos bàsics en matèria lingüística, i per reduir la crispació”. L’article 50 de l’Estatut d’Autonomia preveu la possibilitat que els senadors autonòmics compareguin davant la Cambra balear.

D’altra banda, el BLOC per Mallorca ha convidat a la ciutadania a participar en la Diada per la Llengua que celebrarĂ  demĂ  l’Obra Cultural Balear.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: