"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/05/2008

Política Lingüística del Consell destinarà 522.000 euros per estendre l’ús social del català

Joana Lluïsa Mascaró i Rosa Barceló (BLOC) presenten la convocatòria de subvencions per impulsar la normalització lingüísticaLa vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, i la directora insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, han anunciat que la Direcció Insular de Política Lingüística destinarà enguany un total de 522.000 euros a tres convocatòries de subvencions, que responen al deure del Consell de Mallorca d’assegurar l'èxit del procés de normalització lingüística a través de la implicació del nombre més gran possible de sectors socials i del compromís col•lectiu de tots els actors d'aquest procés.

Ja fa uns quants anys que el Consell de Mallorca dedica una atenció especial al món del comerç i a les publicacions periòdiques en català, tant si són promogudes per empreses com per entitats sense finalitat de lucre o associacions de veïns, per tal d’augmentar la presència de la llengua pròpia en aquestes activitats.

Així mateix, pretén impulsar una política lingüística pròpia en col•laboració amb entitats públiques mitjançant la convocatòria d’una nova línia de subvencions als ajuntaments. Es tracta, en aquest cas, de contribuir a fomentar i impulsar la realització de projectes de dinamització lingüística en els municipis.

La convocatòria de subvencions per a la normalització lingüística a les empreses ofereix ajuts per a edició de revistes, etiquetatge, material imprès, cartes de restaurant i pàgines web. El pressupost total que s’hi destina és de 397.000 €, dels quals 25.000 € corresponen a les revistes i 372.000 € a la resta de conceptes. El termini per presentar les sol•licituds per a revistes finalitza dia 3 de juny i el de la resta de conceptes dia 15 de setembre. Fins ara ja s’han presentat 43 sol•licituds; l’any passat el nombre total d’empreses beneficiàries va ser de 376.

Una altra línia de subvencions s’adreça a l’edició de butlletins d’associacions de veïns i de federacions d’associacions de veïns, i de revistes d’entitats associatives o organitzatives sense finalitat de lucre. En aquest cas el pressupost total que s’hi destina és de 35.000 €, dels quals 10.000 € corresponen a les publicacions d’associacions de veïns i federacions d’associacions de veïns i 25.000 € a revistes en català d’entitats sense finalitat de lucre. Des que s’obrí la convocatòria, s’han presentat 18 sol•licituds. El termini de presentació acaba dia 19 de maig.

La convocatòria adreçada als ajuntaments respon a la voluntat de col•laborar amb aquestes institucions i de facilitar-los recursos en matèria de normalitzaciĂł lingĂĽĂ­stica. Enguany els municipis de Mallorca es podran beneficiar de quatre lĂ­nies d’actuaciĂł: les convocatòries de subvencions per a empreses i entitats sense lucre ja esmentades, les visites als establiments de restauraciĂł per part de dinamitzadors lingĂĽĂ­stics, un projecte d’acolliment lingĂĽĂ­stic adreçat a les persones nouvingudes i aquesta nova convocatòria de subvencions per a projectes de dinamitzaciĂł lingĂĽĂ­stica al municipi. El pressupost total que s’hi destina Ă©s de 90.000 €, dels quals 54.000 es destinen a la modalitat A (ajuntaments de mĂ©s de 10.000 habitants) i 36.000 a la modalitat B (ajuntaments de menys de 10.000 habitants). El termini per presentar sol•licituds finalitza dia 5 de juny de 2008.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: