"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/05/2008

Pere Sampol (BLOC-PSM) acusa el PP de perseguir les llengües cooficials de l'Estat

La moció presentada pel grup popular en el Senat, que defensava l'educació en castellà, ha estat rebutjada per la majoria socialista i nacionalistaEl ple del Senat ha rebutjat la moció presentada pel grup parlamentari popular sobre l'ensenyament en castellà. El senador autonòmic Pere Sampol (BLOC-PSM), ha criticat un primer punt de la moció que defensava un model d'ensenyament amb el castellà com a llengua vehicular. Sampol ha argumentat que aquest model “manipula i persegueix les llengües cooficials. Els fets són que tots els nins que viuen en comunitats amb llengües cooficials acaben l'educació obligatòria sabent el castellà, però no l'idioma propi. Consegüentment el que ha de fer el Govern de l'Estat és garantir el coneixement de les llengües pròpies, que sí estan amenaçades".

En referència a la segona qüestió que plantejava la moció sobre el dret preferent dels pares a triar la llengua vehicular de l'ensenyament., el senador Sampol ha afirmat que "la llibertat dels pares acaba on es vulneren els drets dels fills. L'elecció de la llengua d'ensenyament per part dels pares no pot anul•lar el dret dels fills (i la necessitat de la societat) a arribar al final del període escolar amb la capacitat d'expressar-se amb fluïdesa en les dues llengües. I cap pare ni mare, ni per motius ideològics, ni per prejudicis lingüístics, té dret a imposar als seus fills un sistema educatiu que li limiti els seus coneixements i les seves oportunitats".

Per finalitzar, Sampol ha incidit en el clima de crispació que vol crear el Partit Popular: "l'any 1986 es va aprovar per unanimitat la Llei de la Normalització Lingüística de les Illes Balears. El vicepresident del Govern que va aprovar aquella llei és el mateix que avui defensa garantir l'educació només en castellà. Això és incoherència, senyories".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: