"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/05/2008

El PSM-EN de Calvià s'oposa a la construcció del camp de golf de Son Claret

El projecte s'ubicaria en una zona protegida com a ARIP, i provocaria un impacte paisatgístic i territorial "inassumible" per al nucli d'Es CapdellàEl PSM-EN de Calvià manifesta la seva oposició frontal a la construcció del camp de golf a la finca de Son Claret, a Es Capdellà. Els nacionalistes denuncien que el projecte afectaria terrenys qualificats com a ARIP (Àrea Rural d'Interès Paisatgístic), per la qual cosa necessitaria una declaració d'interès general per part del Consell de Mallorca.

Els nacionalistes calvianers recorden que la Llei de Mesures Urgents per a un Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears, aprovada la setmana passada pel Parlament, no només elimina la possibilitat que aquestes infrastructures incloguin oferta residencial complementària, sinó que "ha d'inspirar els criteris de les institucions per restringir la concessió de l'interès general a nous camps de golf, especialment per a projectes que afectarien zones protegides de gran valor paisatgístic, com és el cas", segons el portaveu del PSM-EN a Es Capdellà, Manel Moyà.

Moy√† ha apuntat que, a banda dels criteris proteccionistes i paisatg√≠stics, la construcci√≥ del projecte de camp de golf de Son Claret suposaria un impacte inassumible per a Es Capdell√†: "encara que no dugui oferta complement√†ria, un camp de golf en aquesta zona generaria un efecte cridada i promouria la urbanitzaci√≥ massiva i descontrolada del nucli d'Es Capdell√†. Aix√≠ mateix, provocaria un increment de la circulaci√≥ en aquesta localitat, amb la conseg√ľent necessitat de construir noves vies, expropiant terrenys, etc". A m√©s, el portaveu nacionalista d'aquesta poblaci√≥ ha recordat que a Calvi√† ja hi ha cinc camps de golf: "Calvi√† no necessita m√©s camps de golf, ja en tenim prou".

Per aquestes raons, el PSM-EN de Calvi√† insta el Consell a denegar l'inter√®s general per al projecte de camp de golf de Son Claret.Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: