"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/03/2008

El GOB i el BLOC demanen la "suspensió cautelaríssima" del camp de golf de Son Bosc

Antoni Muñoz, portaveu de l'entitat ecologista, insta el Consell de Mallorca a "complir el compromís adquirit" i presentar-hi també un recurs contenciós-administratiuEl BLOC per Mallorca i el GOB han presentat conjuntament un recurs contenciós-administratiu contra la decisió de l'Ajuntament de Muro d'atorgar la llicència d'obres al camp de golf de Son Bosc. Així mateix, demanen la "suspensió cautelaríssima" de l'acord del consistori. El portaveu de l'entitat ecologista, Antoni Muñoz, el portaveu adjunt del BLOC al Parlament, Miquel Àngel Llauger, i el diputat Antoni Alorda han presentat el recurs avui als jutjats de Sa Gerreria, de Palma, en haver obtingut la documentació relativa a l'acord del plenari municipal de Muro del passat dijous 13. Llauger confia que el jutge corresponent s'hi pronunciï en les properes hores o dies: "hem demanat la suspensió cautelaríssima perquè és necessària una intervenció urgent, ja que hi ha el risc que en qualsevol moment entrin les excavadores en Son Bosc, amb la qual cosa les transformacions en l'entorn podrien ser irreversibles".

Per la seva banda, Antoni Alorda ha afirmat que "estam convençuts que l'atorgament de la llicència d'obres a aquest projecte és il·legal, i així ho han indicat els serveis jurídics del Consell i del Govern. L'àrea de protecció que fixen les DOT, en la qual està inclosa la finca de Son Bosc, impedeix la construcció del camp de golf. Tot i que nosaltres seríem partidaris d'augmentar la protecció, la normativa vigent és suficient per aturar aquesta aberració, i consideram que no és defensable l'argumentació que el permís es va demanar fa deu anys. Ens sap greu la contumàcia demostrada per l'Ajuntament de Muro”.

Al seu torn, Antoni Muñoz ha criticat la decisió del plenari municipal, adoptada pels regidors d'UM i del PP: “és incomprensible que les institucions avalin la construcció il·legal d’un camp de golf en aquests terrenys, aferrats al Parc Natural de l'Albufera i d'un altíssim valor natural, tal i com reconeixen eminents científics i entitats ecologistes d'arreu del món. Esperem que el contenciós que acabam de presentar tengui una resolució favorable. Tanmateix, seria desitjable una major implicació del Consell i del Govern per salvar aquest espai. De manera especial, instam al Consell de Mallorca que complesqui el compromís que va adquirir públicament de presentar també un recurs si es produïa l'atorgament de la llicència d'obres". 
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: