"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/03/2008

El BLOC i el GOB presentaran conjuntament un contenci贸s-administratiu contra la decisi贸 de l'Ajuntament de Muro d'atorgar la llic猫ncia d'obres al camp de golf de Son Bosc

Els nacionalistes asseguren que l鈥檃torgament de llic猫ncia 茅s irregular, i instaran el Consell a interposar tamb茅 un recursEl PSM-EN, conjuntament amb els altres partits del BLOC per Mallorca i amb l'entitat ecologista GOB, presentar脿 un recurs contenci贸s-administratiu contra la decisi贸 adoptada avui pel plenari de l'Ajuntament de Muro d'atorgar la llic猫ncia d'obres per al projecte de camp de golf de Son Bosc. Aix铆 ho ha anunciat el secretari general de la formaci贸, Biel Barcel贸, que ha acudit al consistori de Muro acompanyat pel diputat Antoni Alorda (BLOC-PSM).

Barcel贸 ha criticat la decisi贸, adoptada pels regidors d'UM i del PP: 鈥減ol铆ticament, no es pot entendre que l'Ajuntament de Muro avali la construcci贸 d鈥檃quests terrenys, d'un alt valor natural i que estan aferrats al Parc Natural de l'Albufera". En aquest sentit, el dirigent nacionalista recorda que 鈥渆l Govern del Pacte de Progr茅s va incorporar la zona de Son Bosc al Parc Natural de l'Albufera, i que el Govern Matas va anul鈥ar l'ampliaci贸 del parc en acceptar un recurs de l'Ajuntament que al鈥egava motius purament formals. En reiterades ocasions el PSM ha demanat a l鈥橝juntament que modifiqui el Pla General per prohibir el camp de golf de Son Bosc鈥.

El secretari general del PSM-EN assegura que el contenci贸s-administratiu 茅s pertinent ja que l鈥檃torgament d鈥檃questes llic猫ncies 茅s irregular: 鈥渆l recurs es basa en el fet que la franja de protecci贸 que fixen les DOT impideix la construcci贸 de la infrastructura tur铆stica a la zona i remarca que els informes municipals, del Consell i del Govern han deixat clar que la llic猫ncia 茅s il鈥egal. En tot cas, 茅s aberrant urbanitzar un espai que les lleis mantenen que s鈥檋a de protegir nom茅s perqu猫 el perm铆s es va demanar fa deu anys鈥. Barcel贸 tamb茅 ha avan莽at que el BLOC instar脿 el Consell de Mallorca a interposar un recurs similar.

Biel Barcel贸 posa de manifest que "nombroses entitats i personalitats del m贸n acad猫mic i de la conservaci贸 han manifestat p煤blicament la seva preocupaci贸 pel perill en qu猫 es troba l'espai natural de Son Bosc". En aquest sentit, el tamb茅 portaveu del BLOC per Mallorca insisteix en la riquesa natural dels terrenys de Son Bosc, que inclou una poblaci贸 important d鈥檕rqu铆dia de prat (dues terceres parts de la poblaci贸 europea d'aquesta esp猫cie amena莽ada) i una col貌nia d'albellerols, entre altres esp猫cies. Segons Barcel贸, 鈥渁quest ecosistema seria arrasat si es constru铆s el camp de golf鈥.

Despr茅s de la celebraci贸 del plenari Biel Barcel贸 i Antoni Alorda han acordat amb membres del GOB, que tamb茅 havien acudit a l'Ajuntament de Muro, la presentaci贸 conjunta del recurs contra l'atorgament de la llic猫ncia d'obra per al camp de golf.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: