"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/03/2008

Unitat per les Illes assumeix que no ha aconseguit l'objectiu de situar una veu pròpia de les Illes Balears a Madrid

Els candidats Pere Sampol, Margalida Miquel, Jaume Sansó i Helena Inglada, assenyalen que "hi haurà un abans i un després d'aquesta campanya: gràcies a Unitat, els dos grans partits estatals han adquirit compromisos importants amb les Illes Balears"El candidat d'Unitat per les Illes al Congrés dels Diputats, Pere Sampol, ha reconegut que els resultats aconseguits per la candidatura "no han estat bons". Sampol, qui ha comparegut acompanyat pels també candidats Margalida Miquel, Jaume Sansó i Helena Inglada en conèixer les dades de l'escrutini, ha assumit que "no hem aconseguit el nostre objectiu, que era situar una veu pròpia de les Illes Balears, independent dels partits estatals, a Madrid". El candidat ha atribuït els resultats al "context bipartidista molt advers" en què s'ha desenvolupat la campanya electoral, i ha culpat els dos partits majoritaris de "fomentar el vot de la por, d'uns contra els altres, més enllà de l'anàlisi i la reflexió polítiques".

Tot i això, Sampol ha apuntat que a molts municipis Unitat per les Illes "ha aconseguit trencar el bipartidisme, especialment allà on hem tengut l'oportunitat d'arribar a la gent de forma directa"; en canvi Unitat ha tengut més dificultats als grans municipis i a Palma , "on ha estat difícil arribar al tu a tu".

Pere Sampol ha destacat com a dada positiva el fet que Unitat per les Illes ha aconseguit situar en l'agenda política de la campanya les necessitats de finançament i d'inversions estatals de les Illes Balears: "hi haurà un abans i un desprès d'aquesta campanya, perquè els dos grans partits estatals s'han vist obligats a assumir compromisos importants amb els ciutadans. Fins i tot el president del Govern de l'Estat ha reconegut que ha maltractat les Illes Balears. A partir d'ara estarem vigilants perquè aquests compromisos s'acompleixin".

El candidat d'Unitat per les Illes ha agraït el suport dels ciutadans que han confiat en la candidatura, així com l'esforç de totes aquelles persones que han col·laborat amb la campanya. Sampol, qui ha destacat els lligams i l'amistat que s'ha establert entre els candidats, ha fet una crida a continuar la tasca iniciada: "hem d'animar els simpatitzants i el conjunt dels ciutadans de cada poble i de cada barriada a lluitar pels nostres drets i a defensar els trets d'identitat d'un poble, d'una nació que no vol ser aniquilada. A partir d'ara la nostra feina ha de ser aconseguir que deixin de maltractar-nos, que ens tractin com a ciutadans de primera. I només ho aconseguirem si ens sentim un poble".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: