"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/03/2008

Unitat per les Illes defensarà a Madrid la devolució dels Bous de Costitx i de la Cimera del Rei en Jaume

Pere Sampol i Helena Inglada reclamen també inversions estatals en conservació i restauració dels béns patrimonials de les Illes BalearsUnitat per les Illes ha exposat avui el programa de la candidatura en matèria de patrimoni històric i artístic. El candidat al Congrés Pere Sampol i la candidata al Senat Helena Inglada han reclamat, davant el Museu de Mallorca, a Palma, un increment de les inversions estatals per a la conservació del patrimoni de les Illes Balears, així com en recerca i en restauració. Inglada ha apuntat que "museus de titularitat estatal, però amb la gestió transferida a la Comunitat Autònoma, com és el cas del Museu de Mallorca, necessiten més recursos per mantenir i conservar adequadament els edificis i els béns patrimonials. És especialment greu el cas del Museu d'Eivissa, que ha estat tancat durant 10 anys per obres, la qual cosa és inaudita, no passa a cap altre lloc de l'Estat".

Pere Sampol i Helena Inglada han anunciat que defensaran al Congrés i al Senat la devolució de béns patrimonials originaris de les Illes Balears que es troben a institucions estatals, com ara els Bous de Costitx o la Cimera del Rei Jaume I (actualment els tres caps de toro de bronze de l’època talaiòtica i les relíquies del rei en Jaume es troben al Museu Arqueològic Nacional i a la Reial Armeria de Madrid, respectivament): "tant per la seva singularitat i vàlua com pel fet de ser de titularitat pública s'ha d'abordar la devolució d'aquests béns a les Illes Balears. A més, cal tenir en compte que quan van partir d'aquí les condicions socials i polítiques eren molt diferents a les actuals, i ara la tendència generalitzada és que els béns patrimonials tornin al seu lloc d'origen", ha dit Inglada.

Sampol ha afirmat que "una de les nostres prioritats al Congrés i al Senat serà l'impuls al nostre patrimoni. Cal posar en valor els béns patrimonials que ens corresponen a tots els ciutadans de les Illes Balears. D'una banda, per tal de recuperar els valors culturals del nostre poble, i de l'altra perquè suposa la millora de l'oferta cultural de les nostres illes, la qual cosa permet diversificar l'oferta turística".
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: