"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/03/2008

Unitat per les Illes reclama la competència en Costes i denuncia que el PSOE "ha consolidat situacions insultants heretades del PP"

Els candidats critiquen la ministra Narbona per haver aplicat "una política continuista del PP" i per haver "cedit a pressions de particulars front a l'interès general"Unitat per les Illes ha reclamat avui la competència en matèria de Costes per a les institucions de les Illes Balears. Els candidats al Congrés Pere Sampol i Margalida Miquel, i els candidats al Senat per Mallorca Helena Inglada i Jaume Sansó han anunciat davant la Delegació del Govern de l'Estat que plantejaran aquesta reivindicació en obtenir representació a les Corts Generals.

Helena Inglada ha afirmat que "les costes són el recurs natural més sensible del nostre territori. Són un dels elements claus del nostre paisatge i del nostre atractiu turístic, i al mateix temps són les zones que més pateixen la pressió urbanística. Per això són un element estratègic tant per a la preservació del nostre territori com per al nostre sector econòmic més important". Inglada ha considerat "imprescindible" la transferència en matèria de costes i litoral a la Comunitat Autònoma: "el Govern de les Illes Balears exerciria les competències en Costes en consonància amb els valors propis de la nostra terra, i prendria mesures encaminades a harmonitzar l'ús de la costa i el dret de pas pel litoral amb el conjunt de polítiques territorials, turístiques i mediambientals que s'impulsen des de les institucions de Balears".

D'altra banda, Pere Sampol ha criticat la gestió de la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona (PSOE): "és inacceptable que es permeti gaudir a una sola persona de l'ús exclusiu d'un espai públic de la zona marítimo-terrestre. El PSOE ha aplicat en matèria de Costes i dret de pas una política continuista respecte a la del PP. Narbona (i, per tant, Zapatero com a màxim responsable) ha cedit a pressions de particulars front a l'interès general, tot consolidant situacions insultants heretades de l'època de Jaume Matas com a ministre".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: