Unitat per les Illes alerta que el canvi climà tic posa en perill el futur del sector turÃstic
Pere Sampol, Margalida Miquel i Jaume Sansó denuncien que Espanya ha augmentat les emissions de gasos un 38% per damunt del que estableix el Protocol de Kioto
Unitat per les Illes ha triat la platja de Palma, una de les zones turÃstiques més antigues de les Illes Balears, per exposar la posició de la candidatura respecte al fenomen del canvi climà tic i demostrar in situ l'amenaça que suposa l'encalentiment global per al sector turÃstic de les Illes. Els candidats al Congrés Pere Sampol i Margalida Miquel, i el candidat al Senat Jaume Sansó han denunciat que, si es compleixen les previsions de l’informe final del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climà tic (IPCC, l’organisme consultiu de Nacions Unides) i la temperatura global del planeta puja fins a 4ºC en el termini d’un segle, els efectes sobre les nostres illes serien "d'abast incalculable". Sampol ha avisat que "l'alteració de les estacions i del clima, amb estius més calorosos, llargs i secs, l'escassesa de recursos hÃdrics... tendrien un impacte molt negatiu des del punt de vista mediambiental. Però a més, tenint en compte que el nivell de la mar es podria elevar fins a un metre, ens podrÃem trobar amb la situació que zones com aquesta platja on som ara quedarien sense arena, i l'aigua arribaria fins i tot a les zones urbanitzades. El turisme, que continua sent la principal activitat econòmica de les Illes Balears, es veuria terriblement afectat".
Pere Sampol ha alertat que "el fenomen del canvi climà tic afectarà especialment els territoris insulars de la Mediterrà nia. Per tant, l'adopció de mesures per contribuir a frenar l'encalentiment global ha de ser una prioritat per a les Illes Balears. Per això, Unitat per les Illes proposarà al Congrés i al Senat iniciatives perquè l'Estat s'impliqui amb més decisió en la lluita contra el canvi climà tic". Sampol ha denunciat el fet que "l'Estat espanyol ha incrementat les emissions de gasos causants de l'efecte hivernacle fins a un 53% entre els anys 1990 i 2005, xifres que se situen 38 punts per damunt del 15% que establia el Protocol de Kioto. Hem d'aturar aquesta tendència, Espanya ha de deixar de ser el paÃs industrialitzat en què més creixen les emissions".
D'altra banda Pere Sampol, juntament amb la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Xesca Vives i el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, han visitat la Fira del Fang de MarratxÃ.
|