"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/02/2008

Unitat per les Illes reclama des de Formentera mesures per compensar la insularitat

Pere Sampol i Ignasi Torres exigeixen el reconeixement del caràcter transfronterer marítim, el plus de funcionaris i el servei públic de la línia Formentera-DéniaUnitat per les Illes ha presentat a Formentera les propostes per compensar els problemes derivats de la insulartitat. Els candidats al Congrés Pere Sampol i el formenterer Ignasi Torres han denunciat el fet que les Illes Balears són una de les poques regions insulars de tota la UE que no reben cap tipus de compensació per la seva excepcional condició geogràfica insular. "Molts dels arxipèlags europeus estan considerats zona “Objectiu Convergència”: és el cas de Còrsega, Sardenya, Sicilia, Malta, Xipre i Creta. En el cas de l'Estat espanyol, les Illes Canàries tenen un estatut especial per la seva condició d’illes i de regió perifèrica de la UE, com també Açores, Madeira, etc. El fet és que les Canàries, tot i només tenir una mica més de població que les Illes Balears, 1,7 milions d’habitants enfront el milió d’habitants del nostre país, reben fins a 5 vegades més ajuda de la UE que les Balears. Concretament les Illes Balears rebran 107 milions del fons FEDER per al període 2007-2013 i les Canàries 490 pel mateix període", ha posat de manifest Sampol.

Unitat per les Illes reclama el reconeixement del caràcter transfronterer marítim, ja que "les Illes Balears són l’únic arxipèlag de la mediterrània que no se’ls hi ha reconegut la seva condició de zona transfronterera de la UE. És a dir, que es reconeix que fan frontera marítima amb les seves illes veïnes. Aquest reconeixement implica que illes com ara Còrsega, Sardenya o Sicília poden accedir a una bossa de fons europeus quatre vegades superior al que ho poden fer les Balears". Sampol també ha reclamat mesures per part del Govern espanyol: "l’Estat ha d'establir mecanismes compensatoris similars als que gaudeixen les Illes Canàries, com ara un plus d'insularitat digne per als funcionaris, que especialment en el cas de Formentera pateixen els efectes de la doble insularitat".

Per la seva banda, Ignasi Torres ha reivindicat la declaració de servei públic de la línia marítima Formentera-Dénia, així com la creació d'un jutjat de primera instància a Formentera: "aquestes dues mesures són totalment necessàries per als formenterers i les formentereres", ha dit Torres.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: