"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 25/02/2008

El PSM insta l鈥橝juntament de Muro a reconsiderar l'atorgament de la llic猫ncia d鈥檕bres per construir el camp de golf a Son Bosc

Els nacionalistes asseguren que la concessi贸 d'aquesta llic猫ncia seria irregular

El PSM-EN insta el ple de l'Ajuntament de Muro a reconsiderar el possible atorgament de llic猫ncies d'obres per al projecte de camp de golf de Son Bosc, despr茅s que avui la Comissi贸 Informativa d'Urbanisme hagi dictaminat afirmativament el projecte i la Junta de Govern, reunida posteriorment, hagi traslladat la decisi贸 definitiva al proper plenari. Biel Barcel贸, secretari general del PSM-EN, considera que seria "irresponsable" atorgar les llic猫ncies d'obres per al projecte de camp de golf: 鈥渧ull aprofitar l'ajornament de la decisi贸 sobre aquest projecte per demanar als regidors del consistori, especialment aquells qui formen part de l'equip de govern i fins ara s'han mostrat partidaris del camp de golf, a reconsiderar la seva postura. Pol铆ticament, no es podria entendre que l'Ajuntament de Muro aval脿s la construcci贸 d鈥檃quests terrenys, d'un alt valor natural i que estan aferrats al Parc Natural de l'Albufera". En aquest sentit, el dirigent nacionalista recorda que 鈥渆l Govern del Pacte de Progr茅s va incorporar la zona de Son Bosc al Parc Natural de l'Albufera, i que el Govern Matas va anul路lar l'ampliaci贸 del parc en acceptar un recurs de l'Ajuntament que al鈥egava motius purament formals. En reiterades ocasions el PSM ha demanat a l鈥橝juntament que modifiqui el Pla General per prohibir el camp de golf de Son Bosc鈥.


El PSM-EN assegura que l鈥檃torgament d鈥檃questes llic猫ncies seria irregular, i anuncien que, d'aprovar-se, presentaran un contenci贸s-administratiu contra la decisi贸 del plenari municipal. El dirigent nacionalista explica que 鈥渓a franja de protecci贸 que fixen les DOT impideix la construcci贸 de la infrastructura tur铆stica a la zona i remarca que els informes municipals, del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears han deixat clar que la llic猫ncia seria il路legal. En tot cas, 茅s aberrant urbanitzar un espai que les lleis mantenen que s鈥檋a de protegir nom茅s perqu猫 el perm铆s es va demanar fa deu anys鈥.


Biel Barcel贸 posa de manifest que "nombroses entitats i personalitats del m贸n acad猫mic i de la conservaci贸 han manifestat p煤blicament la seva preocupaci贸 pel perill en qu猫 es troba l'espai natural de Son Bosc". En aquest sentit, el tamb茅 portaveu del Bloc per Mallorca insisteix en la riquesa natural dels terrenys de Son Bosc, que inclou una poblaci贸 important d鈥檕rqu铆dia de prat (dues terceres parts de la poblaci贸 europea d'aquesta esp猫cie amena莽ada) i una col貌nia d'albellerols, entre altres esp猫cies. Segons Barcel贸, 鈥渁quest ecosistema seria arrasat si es constru铆s el camp de golf鈥.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: