"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/02/2008

Unitat per les Illes exigirà que l'Estat s'impliqui en la promoció i el suport als productes de les Illes Balears

Pere Sampol visita el mercat de Santa Maria i la VIII Diada del Caçador, de Campos

Pere Sampol amb la consellera de Comerç, Indústria i Energia Xesca Vives.

Unitat per les Illes exigirà al Congrés dels Diputats que l'Estat s'impliqui en el suport i en la promoció dels productes de les Illes Balears. Els candidats Pere Sampol i Margalida Miquel han visitat avui el mercat de Santa Maria del Camí acompanyats per la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Xisca Vives. Sampol ha avançat que si és elegit presentarà iniciatives per tal que el Govern de l'Estat contribueixi econòmicament amb les polítiques de potenciació de les denominacions d'origen i de qualitat impulsades a les Comunitats Autònomes, així com en el foment del consum de productes autòctons.

Sampol ha apuntat que "a les Illes Balears tenim productes agroalimentaris de qualitat: oli, vi, taronges, patates, fruits secs, embotit, etc. Aquestes produccions no poden competir en quantitat ni en preu amb altres que vénen de fóra, però si que ho poden fer en termes de qualitat. L'Estat s'ha d'implicar econòmicament en la promoció dels nostres productes, així com en la reducció dels costos de producció i de distribució per tal de compensar el greuge de la insularitat. Això permetria una major diversificació econòmica, i donaria un impuls important a un sector econòmic emergent a ca nostra, com és la indústria agroalimentària. A més, la pagesia es veuria beneficiada. Cal recordar que els pagesos de les Illes Balears tenen la renda per càpita més baixa de tota Europa, tot i que reben menys ajudes perquè se suposa que són a un país ric".

Els candidats d'Unitat per les Illes han denunciat que, a pesar de l'alta qualitat que estan assolint molts productes de les Illes Balears, moltes vegades els és difícil entrar en determinats circuits de distribució, com ara el sector turístic i hoteler de les nostres illes: "els més de 12 milions de visitants anuals són una oportunitat que el sector agroalimentari de les Illes Balears ha de poder aprofitar".

D'altra banda, Pere Sampol i Margalida Miquel també han visitat avui la VIII Diada del Caçador, que se celebra aquest cap de setmana a Campos.

A la foto, Pere Sampol amb la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Xesca Vives.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: