"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/02/2008

Unitat per les Illes proposa que els vols entre les Illes i la península costin el mateix que els viatges en AVE

Pere Sampol, Maria Josep Morell i Glòria Domínguez presenten a Menorca les propostes de la candidatura en matèria de transport aeri i marítim.Els candidats d'Unitat per les Illes al Congrés Pere Sampol, Maria Josep Morell i Glòria Domínguez han presentat a Ciutadella les propostes de la candidatura en matèria de transport aeri i marítim. Els candidats han reclamat una "vertadera declaració de servei públic" dels vols entre les Illes, especialment dels vols directes entre Menorca i Eivissa, i dels vols entre Menorca i Eivissa i els principals aeroports de la península. Segons ha explicat el cap de llista al Congrés, Pere Sampol, "el criteri ha de ser que els ciutadans de les Illes Balears han de rebre el mateix tractament que els ciutadans de l'Estat. En aquests moments, el Govern de l'Estat impulsa un ambiciós pla d'Alta Velocitat en ferrocarril, fortament subvencionada. Unitat per les Illes proposam que als ciutadans de Balears els viatges aeris ens costin el mateix que costen els viatges amb l'AVE als ciutadans de la península. Així, si el trajecte Saragossa-Lleida, d'aproximadament 140 km, costa uns 20 euros, aquest hauria de ser el cost d'un vol Maó-Barcelona o Eivissa-València, ja que es tracta de distàncies similars".

Pel que fa al transport marítim, Unitat per les Illes proposarà la reducció de les tarifes T3 que s'apliquen als ports per al transport de mercaderies. Aquestes tarifes suposen, per a un camió de 20 tones que fa el trajecte entre un port del continent i un port de les Illes Balears, uns 250 €. "El criteri igualitari hauria de ser que aquesta tarifa costàs com un peatge per carretera. Això reduïria el cost sensiblement", ha dit Sampol.

D'altra banda, avui a les 14.15 hores està previst que Unitat per les Illes celebri l'acte central de campanya a Menorca, amb un dinar al recinte firal des Mercadal. La trobada, de caire lúdic i festiu, comptarà amb la presència del cap de llista de la candidatura, Pere Sampol, i de les candidates de Menorca, Maria Josep Morell i Glòria Domínguez, a més de membres dels partits que donen suport a Unitat per les Illes. L’acte començarà s amb una actuació infantil; a continuació tindrà lloc el torn de parlaments per part dels candidats i la projecció del vídeo de campanya, just abans de la “paellada”, que acabarà amb un glosat.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: