"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 23/02/2008

Biel Barcel贸, Joana Llu茂sa Mascar贸 i Margalida Tous assisteixen a la inauguraci贸 de la XIX Setmana del llibre en catal脿 de Palma

El PSM-EN, des del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, d贸na suport a l'esdeveniment organitzat pel Gremi de Llibreters de MallorcaEl pati de la Miseric貌rdia acollir脿 fins a dia 2 de mar莽 la XIX edici贸 de la Setmana del llibre en catal脿 de Palma, que ha estat inaugurada amb un preg贸 a c脿rrec del cantant catal脿 Gerard Quintana.

A la inauguraci贸 de la XIX Setmana del llibre en catal脿 han assistit el secretari general del PSM-EN, Biel Barcel贸, la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Joana Llu茂sa Mascar贸, la directora general de Pol铆tica Ling眉铆stica, Margalida Tous, el director insular de Cultura, Maties Garcies, i la directora insular de Pol铆tica Ling眉铆stica, Rosa Barcel贸, entre altres. L鈥檈smentada cita, organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca, compta un any m茅s amb el suport del Govern de les Illes Balears i amb el del Consell de Mallorca. Tamb茅 hi col路laboren l鈥橝juntament de Palma, la Direcci贸 General de Cultura del Govern i la Instituci贸 de les Lletres Catalanes, que dep猫n de la Generalitat de Catalunya.

Gerard Quintana ha centrat el preg贸 d鈥檈nguany en els seus records d鈥檌nf脿ncia a la llibreria familiar sobre la que va viure tota la seva joventut. Ha confessat que la seva 鈥渁posta secreta鈥 sempre havia estat el 鈥渃am铆 de les lletres鈥 i que per ell el catal脿 es 鈥渓a forma del meu cau interior鈥 i 鈥渓a veu amb qu猫 em parla el m贸n鈥. Ha tingut tamb茅 un record per a la celebraci贸 dels 800 anys del naixement del rei Jaume I, i ha emprat fragments de texts del gran escriptor manacor铆 Miquel 脌ngel Riera per exemplificar la seva estima vers la lectura i els llibres. 鈥淨ue no s鈥檃cabi mai aquest amor, ni aquesta terra, ni aquesta llengua鈥 ha dit Quintana, qui ha posat punt i final a la seva intervenci贸 desitjant a tots els mallorquins 鈥渂ona setmana del llibre en catal脿鈥.

La XIX Setmana del llibre en catal脿 comptar脿 enguany amb un ampli i variat programa d'actes, que inclour脿 des de presentacions de llibres a confer猫ncies, passant per recitals po猫tics i tert煤lies liter脿ries. Els estands de les diferents llibreries (vuit en total) i de les institucions presents a la fira oferiran un total de 25.000 t铆tols, bona part dels quals s贸n novetats, cosa que suposa un fidel reflex de la pot猫ncia de la ind煤stria editorial de la cultura catalana.

Entre els autors que han confirmat l鈥檃ssist猫ncia a la Setmana del llibre en catal脿 destaquen el darrer guanyador del Premi Josep Pla, Melcior Comes; el guanyador del Merc猫 Rodoreda de 2007, Guillem Frontera; Jaume Cabr茅, Miquel Duran, Jaume Corbera, Joan Veny, Stefano Maria Cingolani 鈥揳utor de Jaume I. Hist貌ria i mite d鈥檜n rei (Edicions 62), 脌lex Rovira, Francesc Miralles, H猫ctor Bofill i Sebasti脿 Alzamora, entre d鈥檃ltres.

El programa inclou tamb茅 contacontes destinats als lectors m茅s joves, un recital po猫tic a c脿rrec de Pere Joan Martorell i Andreu Gomila i l'estrena del documental sobre Blai Bonet, que presentaran el propi director, Pere Salom, i Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear.

Un especial esment mereix el dictat popular, que se celebrar脿 per primera vegada, i que repartir脿 lots de llibres entre els guanyadors, donats per l鈥橧nstitut d鈥橢studis Bale脿rics. El dictat tindr脿 lloc simult脿niament a Palma i a Barcelona el 2 de mar莽, 煤nic dia en el qual ambdues fires coincideixen.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: