"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/02/2008

Unitat per les Illes proposa a la resta de forces polítiques signar un acord pel finançament

Pere Sampol, Margalida Miquel i Natxo Knörr insten els candidats de PP, PSOE i EU-EV a comprometre's públicament a defensar un nou model que no perjudiqui les BalearsUnitat per les Illes s'adreçarà a la resta de forces polítiques amb possibilitats d'obtenir representació parlamentària a les Corts Generals de l'Estat el proper 9 de març (PP, PSOE i EU-EV) per traslladar-los la proposta de signar públicament de manera conjunta un acord per a la presentació conjunta davant el ple del Congrés dels Diputats d'uns "criteris per a un nou sistema de finançament autonòmic", per tal que el nou model no perjudiqui les Illes Balears, com passa fins ara. Els candidats al Congrés Pere Sampol, Margalida Miquel i Natxo Knörr han presentat públicament la proposta d'Unitat per les Illes pel que fa a aquests criteris, que en qualsevol cas haurien de ser consensuats amb la resta de partits.

La número dos de la candidatura al Congrés per Unitat per les Illes, Margalida Miquel, ha dit que "si totes les forces polítiques coincideixen que l'actual sistema de finançament perjudica especialment les Illes Balears, i fins i tot ho reconeix el vicepresident del Govern de l'Estat, Pedro Solbes, hauríem de ser capaços d'arribar a un acord per defensar els criteris perquè la nostra terra deixi de ser maltractada pel que fa al finançament". Miquel ha recordat que, segons dades oficials del Ministeri d'Economia, "els darrers anys, Balears percebem 220 euros menys per habitant que la mitjana de Comunitats de l'Estat, mentre La Rioja percep més de 400 euros més per habitant cada any".

El cap de llista d'Unitat per les Illes al Congrés, Pere Sampol, ha explicat que "per tal d'aconseguir un nou sistema de finançament que sigui just amb les Illes Balears, aquest s'haurà de basar en la població real de cada Comunitat Autònoma, i haurà de tenir en compte els usuaris reals dels serveis, és a dir, els treballadors estacionals i els turistes. A més, haurà de preveure la dotació econòmica per les competències assumides per les Illes Balears que no s'han transferit a altres Comunitats, com ara carreteres i transport ferroviari; haurà de preveure mecanismes que compensin el cost de la vida en aquelles Comunitats Autònomes on aquest és superior a la mitjana i haurà de garantir que cap Comunitat no haurà de ser receptora neta de recursos si té una renda per càpita superior a la mitjana".

Sampol ha indicat que, amb aquesta proposta, Unitat per les Illes "arreplega el guant de la plataforma cívica que demana explícitament als partits un acord pel finançament. Nosaltres també volem aquest acord, perquè tots junts serem més forts. Si tots els diputats de Balears unim les nostres veus tots, no només ens farem sentir, sinó que ens hauran d'escoltar. I això interessa a tothom: als usuaris dels nostres serveis públics, que estan mal finançats, a les nostres institucions, perquè disposaran de més recursos per poder aplicar les seves polítiques en benefici de l'interès general, i al teixit productiu del nostre país, perquè la riquesa que generam es reinvertirà en la nostra societat".
Documents

Carta enviada als altres candidats sobre finançament (49 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: