"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/02/2008

Unitat per les Illes assumeix les propostes de la Plataforma Cívica per un nou model de finançament

Pere Sampol i Alexandre Forcades (Cercle d'Economia) coincideixen: "cal un nou sistema, transparent i just, que serà social perquè beneficiarà el conjunt dels ciutadans de Balears"Els candidats d'Unitat per les Illes Pere Sampol, Jaume Sansó i Natxo Knörr s'han reunit avui amb representants de la Plataforma Cívica "Demanam als partits polítics un gran acord de finançament per a Balears", encapçalats pel president del Cercle d'Economia, Alexandre Forcades. Altres membres de la Plataforma que han assistit a la reunió han estat Jaume Vidal (CAEB), Antoni Real (Col·legi de Farmacèutics), Luis Pareja (Col·legi Notarial), Mariano Sacristán (Foment del Turisme), Jaume Gibert (Col·legi d'Aparelladors), Joan Travé (AFEDECO) i altres membres de la Junta Directiva del Cercle d'Economia.

Els candidats d'Unitat per les Illes han signat un nou "contracte amb la ciutadania", en què assumeixen les principals propostes d'aquesta Plataforma: en primer lloc, exigir, "per transparència democràtica", la publicació de les balances fiscals; i també aconseguir que les inversions estatals per càpita a les Illes Balears, com a mínim, igualin la mitjana estatal. Però el compromís principal és proposar un nou model de finançament autonòmic inspirat en els següents criteris: finançament per població (tenint en compte els usuaris totals dels serveis: població turística i treballadors de temporada); que cada Comunitat Autònoma no sigui receptora neta de recursos si la seva renda per càpita està per sobre de la mitjana; i que es tenguin en compte les despeses derivades de les competències que tenim a les Illes Balears i no tenen la resta de Comunitats Autònomes (especialment, en carreteres i transport ferroviari).

Pere Sampol ha afirmat que les propostes d'aquesta Platafoma Cívica "coincideixen amb el programa d'Unitat per les Illes". L'objectiu, segons el candidat, és "aconseguir que el sistema de finançament sigui just i transparent, i no depengui del color polític del Govern de l'Estat de torn". Al seu torn, Alexandre Forcades ha destacat l'interès de Pere Sampol en les propostes de la Plataforma, així com la seva "integritat, caràcter i capacitat" per defensar-les. D'altra banda, tots dos han coincidit en destacar el caràcter "social i progressista" de la reivindicació d'un finançament just per a Balears: "quan parlam de millorar el finançament, parlam de millorar els dèficits de la sanitat, de l'educació... en definitiva, dels serveis socials bàsics. Per això, els principals beneficiats seran les rendes més bàsiques, i després, indirectament, el conjunt de la societat".

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: