"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/02/2008

Pere Sampol: "el Govern de l'Estat ha d'actuar amb transparència i facilitar ja les dades de les balances fiscals"

El candidat d'Unitat per les Illes assegura que fins ara "s'han amagat per poder acusar d'insolidaris a aquells qui demanam un model de finançament just"El candidat d'Unitat per les Illes al Congrés, Pere Sampol, ha reclamat al Govern de l'Estat que publiqui immediatament les dades que permetin calcular les balances fiscals entre les diferents Comunitats Autònomes de l'Estat. Sampol ha fet aquestes declaracions després que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, hagi anunciat la creació d'un grup de treball per publicar les balances fiscals. "El grup de treball ja està creat, i ja ha estudiat les dues metodologies que permeten calcular les balances fiscals. El que ha de fer de manera immediata el Govern de l'Estat és actura amb transparència i facilitar les dades oficials perquè les entitats independents puguin fer els seus estudis amb solvència", ha dit el candidat.

Sampol també ha criticat les declaracions de Solbes, que negava que els resultats de les balances fiscals haguessin d'influir en la negociació d'un nou model de finançament: "el Govern de l'Estat ha amagat aquestes dades fins ara, per poder acusar d'insolidaris aquells qui simplement reclamam una solució justa i digna als nostres problemes de finançament. Quan es facin públiques les balances fiscals no hi haurà excuses per no aplicar un nou model de finançament just per a tothom".

El candidat d'Unitat per les Illes recorda que “les Illes Balears aporten entre un 15% i un 17% del seu PIB a l'Estat, un espoli fiscal fins i tot superior a les xifres de regions del món com ara Lombardia, Catalunya o Baviera. A més, en renda familiar disponible, entre els anys 1995 i 2003 les Illes Balears han passat de la sisena a la desena posició, quedant per davall de la mitjana estatal”.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: