"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/02/2008

"Una candidatura per a tothom"

Article de Pere Sampol, candidat d'Unitat per les Illes al Congrés dels Diputats, publicat al diari Última Hora (8 de febrer de 2008)La candidatura “Unitat per les Illes” és la gran novetat de les eleccions generals del 9 de març. Per primera vegada un conjunt de forces polítiques de totes les Illes, amb l’adhesió d’un bon nombre de candidatures independents, han formalitzat una candidatura sense sigles, sense protagonisme de partits, amb un programa consensuat, ambiciós, progressista i amb sensibilitat mediambiental, entorn a un objectiu comú que defineix l’eslògan elegit: “la nostra veu”. Aspirar a esdevenir la nostra veu, la veu de les Illes Balears al Congrés dels Diputats no és pretensiós, ni respon a cap messianisme que vulgui atorgar-se la representació en exclusiva de tot el poble. Simplement és la voluntat, el compromís de fer sentir una veu al Congrés que parli dels problemes reals que patim els ciutadans de Balears i en proposi solucions concretes.

Aquest fet és històric: que un conjunt de forces polítiques renunciïn a les pròpies sigles, a qualsevol mena de protagonisme de partit, per perseguir un objectiu comú, és un cas inèdit en la nostra història que els electors haurien de saber valorar. Molt més quan l’objectiu perseguit no és la lluita pel poder ni el repartiment de càrrecs, tòpic que s’utilitza sovint per a desacreditar els partits, sinó situar al Congrés una veu que estigui només al servei de la gent d'aquesta terra, una veu independent dels dos grans partits estatals.

Només la gravetat de la discriminació econòmica que els ciutadans de Balears hem patit per part de les institucions estatals, que ja està provocant greus desequilibris socials i econòmics, ha fet possible el naixement d’aquesta candidatura. També hi han contribuït l’apatia, la desgana, la submissió, el provincianisme dels diputats i senadors elegits fins ara per Balears, que no han sabut o no han pogut alçar la veu per demanar explicacions als seus governs. Perquè cada vegada són més els ciutadans que prenen consciència de la necessitat de comptar amb representants a Madrid que puguin plantejar amb total llibertat les nostres reivindicacions col•lectives, sense haver de demanar permís a ningú.

“Unitat per les Illes”, per tant, és una candidatura que transcendeix el nacionalisme. Perquè el dèficit acumulat d’inversions i de finançament de les nostres institucions repercuteix en la qualitat dels serveis públics essencials (sanitat, educació, transport públic...), cosa que perjudica el benestar del conjunt dels ciutadans, independentment de la seva condició social, procedència o ideologia. Tots, per tant, poden resultar beneficiats si una veu independent clama al Congrés per un tractament just i digne per a Balears. De manera evident les classes populars i les classes mitjanes del país, però també els sectors empresarials, que poden veure com l’economia millora si aconseguim incrementar la inversió pública.

“Unitat per les Illes” no es dirigeix únicament als electors nacionalistes, sinó que s'adreça a totes aquelles persones que no s'identifiquen amb cap opció política concreta, que estan fartes de la crispació gratuïta i de la subhasta vergonyosa a què es dediquen el PP i el PSOE (i que insulta la intel•ligència dels ciutadans), que simplement voldrien que aquestes Illes fossin tractades amb respecte, dignitat i igualtat per part dels poders de l'Estat. És una opció electoral nova que, des d'una perspectiva de progrés i de respecte al medi ambient, fa una crida a tota la societat de les Illes Balears perquè participi d’aquest il•lusionador projecte de dur “la nostra veu” al Congrés dels Diputats.Enllaços

www.unitatxilles.cat


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: