"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 07/02/2008

Unitat per les Illes exigir脿 a l'Estat que resolgui els sobrecostos de la insularitat que pateixen els pagesos

Biel Torrens (Uni贸 de Pagesos): "Pere Sampol ser脿 la corretja de transmissi贸 dels interessos dels agricultors i ramaders de les Illes Balears a Madrid"Pere Sampol i Helena Inglada, candidats d'Unitat per les Illes al Congr茅s i al Senat per Mallorca, respectivament, s'han reunit avui amb els dirigents d'Uni贸 de Pagesos. Els candidats s'han comprom猫s a exigir a les Corts Generals que l'Estat resolgui els sobrecostos derivats de la insularitat, que segons Sampol "s贸n l'arrel dels problemes que pateixen els pagesos i els ramaders d'aquesta terra". El candidat ha assenyalat que "el Ministeri ha de promoure la creaci贸 d'un observatori de preus, que faci estudis sobre els diferencials de preus. Les Illes Balears son un mercat finalista, l鈥檈xportaci贸 de productes agroalimentaris 茅s m铆nima i la renta dels pagesos 茅s de les m茅s baixes de la Uni贸 Europea. L'objectiu ha de ser, com a m铆nim, equiparar els preus dels productes d'aqu铆 amb els de la pen铆nsula".


Per la seva banda, el secretari general d'Uni贸 de Pagesos, Biel Torrens, confia que "Pere Sampol ser脿 la corretja de transmissi贸 dels interessos dels pagesos i dels ramaders de les Illes Balears a Madrid".


Els candidats d'Unitat per les Illes han reflectit els compromisos adquirits en un nou "contracte amb la ciutadania", que inclou tamb茅 la proposta de prohibir els cultius transg猫nics a l鈥橢stat espanyol i obligaci贸 de l鈥檈tiquetatge dels productes i identificaci贸 dels cultius transg猫nics. Altres punts inclosos en el contracte s贸n l'augment de la participaci贸 en els recursos europeus en innovaci贸, inversions en explotacions, recursos de comercialitzaci贸 i qualitat en la gesti贸, i l'impuls de campanyes de foment de productes de les Illes Balears adaptades al territori.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: