"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/02/2008

Unitat per les Illes exigirà una inversió estatal en transport ferroviari de 2.000 milions d'euros per a les properes dues legislatures

Sampol: "els darrers anys Zapatero només ha invertit a Balears 3 milions d'euros"Els candidats d'Unitat per les Illes Pere Sampol (cap de llista al Congrés) i Jaume Sansó (al Senat per Mallorca) han presentat avui les propostes de la candidatura unitària en matèria de transport ferroviari. Els candidats han anunciat que exigiran una inversió per part de l'Estat de 2.000 milions € durant les properes dues legislatures (2008-0216). Aquesta és la quantitat necessària per complir el Pla de Transport Ferroviari de les Illes Balears, projectat per al període 2005-2012 però que "ja acumula un retard d'un parell d'anys", segons Sampol.

Jaume Sansó ha explicat que aquestes inversions es destinarien als projectes de línies Manacor-Artà-Cala Rajada, i Sa Pobla-Alcúdia, així com per executar la primera fase del tramvia a la Badia de Palma (Palma-Aeroport-S'Arenal), i també es podria iniciar el projecte de línia Palma-Llucmajor-Campos-Santanyí: "Mallorca tenia una bona xarxa ferroviària que es va deixar perdre. El Govern del Pacte de Progrés la va començar a recuperar, i ara li hem de donar un impuls important, perquè el transport públic és el futur".

Pere Sampol ha argumentat que el PEIT (Pla Estatal Estratègic d'Infrastructures de Transports, per al període 2005-2020) contempla una inversió total de 103.000 milions €, i que durant aquesta legislatura el Govern de Zapatero ha pressupostat per a tot l'Estat una inversió de 15.819 milions €. "Mentrestant, durant aquest temps a les Illes Balears només han arribat 3 milions € per a l'estudi de noves línies. Tenim les competències, però aquestes competències no estan ben dotades. Els ciutadans de Balears aportam molt a l'Estat. Ara és el moment d'exigir a l'Estat que reinverteixi a les Illes Balears els nostres imposts. No és caritat, és justícia. Per a nosaltres, aquesta és una inversió prioritària".

Els candidats han anunciat que presentaran mocions i esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat per aconseguir aquests 2.000 milions (que proposaran que s'incloguin en el PEIT), i han explicat que aquesta quantitat ni tan sols suposaria la inversió que hi correspondria tenint en compte el pes poblacional de les Illes. A més, consideren que la falta d'inversions suposen un incompliment de la Llei de Règim Especial, que estableix que l'Estat ha de col·laborar amb el Govern per impulsar el transport ferroviari.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: