"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/02/2008

Unitat per les Illes proposarà mesures per afavorir l'accés a l'habitatge i la mobilitat per als joves, "adequades a la realitat de les Illes Balears"

Pere Sampol, Ignasi Torres i Esperança Mateu es reuneixen amb el CJIBPere Sampol, Ignasi Torres i Esperança Mateu, candidats d'Unitat per les Illes al Congrés, s'han reunit avui amb Rafel Sedano, Joan Ferrà i Elena Calvano (president i tresorer del Consell de la Joventut de les Illes Balears i presidenta del Consell de la Joventut d'Eivissa, respectivament). Els candidats nacionalistes han signat un nou "contracte amb la ciutadania" amb el qual s'han compromès a promoure a les Corts Generals de l'Estat iniciatives adreçades als joves, com ara mesures per facilitar la mobilitat i l'accés a l'habitatge, "adequades a les condicions fiscals i econòmiques reals de les Illes Balears".

Sampol ha explicat que "cal tenir en compte que a Balears el cost de la vida és un 7% més car que a la resta de l'Estat. I això s'ha de reflectir en la quantia de les ajudes a l'habitatge destinades als joves de les nostres Illes. D'altra banda, el fet insular augmenta necessàriament les despeses de transport per als joves, especialment els estudiants i els joves esportistes que s'han de desplaçar d'illa o a la península, i això també s'ha de compensar amb ajudes específiques".

Al seu torn el president del CJIB, Rafel Sedano, ha afirmat que "els joves reclamam polítiques de joventut dignes i adequades a les nostres necessitats, que puguin lluitar de manera efectiva contra la precarietat laboral, que ens facilitin l'accés a l'habitatge i que afavoresquin la mobilitat".

Uns altres punts que els candidats d'Unitat per les Illes s'han compromès a defensar són proposar la modificació de la llei de subvencions per tal d'adequar-la a la realitat del moviment associatiu, especialment el juvenil, exigir el compliment de la llei de règim especial sobre el Pla Nacional de Beques i el reconeixement la categoria professional dels monitors de temps lliure i informadors juvenils, així com proposar convertir els espais militars obsolets en albergs i zones d'oci juvenil.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: