"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/02/2008

Unitat per les Illes proposarà regular i consolidar l'espai de televisió digital terrestre en català

Pere Sampol, Margalida Miquel i Helena Inglada es comprometen a defensar a Madrid les propostes de l'Obra Cultural BalearEls candidats d'Unitat per les Illes al Congrés Pere Sampol i Margalida Miquel, i la candidata al Senat per Mallorca, Helena Inglada, s'han reunit avui amb el president i el coordinador de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu i Tomeu Martí, respectivament. Els candidats han signat un nou "contracte amb la ciutadania", amb el qual s'han compromès a defensar a les Corts Generals espanyoles les propostes de les entitats culturals de les Illes Balears, per fomentar la llengua i la cultura catalanes en els àmbits que corresponen a les institucions de l'Estat.

Els punts que els canddiats d'Unitat per les Illes s'han compromès a defensar són:

- Establir la igualtat jurídica del català i el castellà.

- Proposar mesures legals per fomentar i consolidar un espai de comunicació en llengua catalana, especialment pel que fa a la regulació dels mitjans audiovisuals i en el procés de generalització de la televisió digital terrestre.

- Promocionar la utilitzaci√≥ del catal√† a les institucions de l'Estat: oficialitat del catal√† a les Corts Generals de l'Estat, requisit ling√ľ√≠stic per a l'Administraci√≥ perif√®rica de l'Estat, etc.

- Increment de les partides pressupostàries destinades al foment de la llengua catalana.

- Promocionar l'ensenyament del català a les Comunitats Autònomes on no és llengua oficial.

Pere Sampol ha afirmat que "l'Estat ha d'assumir d'una vegada la diversitat cultural dels pobles que l'integren, i l'ha de promoure. Per això també s'ha d'implicar en la regulació i la consolidació de l'espai de comunicació en català".

El coordinador de l'OCB, Tomeu Mart√≠, ha agra√Įt als candidats d'Unitat per les Illes el seu comprom√≠s, i ha instat als candidats de la resta de formacions pol√≠tiques que concorren a les properes eleccions estatals a assumir els mateixos punts en els respectius programes.Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: