"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/01/2008

El BLOC proposa que el Govern de l'Estat i els Governs balear, català i valencià garanteixin l'espai de TDT en català

Biel Barceló: "és urgent articular un espai comunicatiu propi, cal donar respostes als nous reptes"El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds de Menorca ha registrat al Parlament una Proposició No de Llei (PNL) que té com a objectiu instar el Govern de l'Estat i els Governs de les Illes Balears, de Catalunya i del País Valencià a prendre mesures per articular l'espai de comunicació en català i garantir-ne l'estabilitat, en el context d'introducció de la Televisió Digital Terrestre (TDT).

La iniciativa parlament√†ria proposa instar els Governs de les Comunitats Aut√≤nomes de l'espai ling√ľ√≠stic catal√† a signar i/o desenvolupar acords mutus per tal de garantir la recepci√≥ de les respectives televisions p√ļbliques (IB3, TV3 i Canal 9, aix√≠ com Canal 33-K3, 3/24, 300 i Punt 2) en TDT i arreu dels Pa√Įsos Catalans. Aix√≠ mateix, la PNL insta el Govern espanyol a prendre mesures concretes per fer possible l'aplicaci√≥ dels acords de recepci√≥ m√ļtua entre els executius balear, catal√† i valenci√†. Tamb√© es proposa instar el Govern de l'Estat i a l'Ens P√ļblic de RTVE a posar en marxa un canal de TDT, amb cobertura a tot el territori de l'Estat, que utilitzi com a lleng√ľes vehiculars el catal√†, el gallec i l'√®uscar.

El portaveu del BLOC i secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, considera que "mesures com aquestes són urgents, perquè l'espai de comunicació en català encara és incomplet, i no gaudeix d'estabilitat legal ni institucional. A més, la implantació de la TDT suposa un canvi molt profund en el panorama audiovisual. Davant d'això, els Governs de les Illes Balears, de Catalunya i del País Valencià han de ser capaços de donar respostes decidides als nous reptes que se'ns plantegen, i han de poder articular un espai de comunicació propi. Però també el Govern espanyol ha d'assumir la pluralitat cultural de l'Estat i, per tant, ha de complir la responsabilitat que li correspon a l'hora de contribuir a l'articulació d'aquest espai comunicatiu".

Previsiblement, aquesta Proposici√≥ No de Llei es debatr√† al Parlament durant el proper periode de sessions, que comen√ßa la setmana vinent.Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: