"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/01/2008

Unitat per les Illes proposarà eliminar la discriminació que pateixen els comerços turístics de Balears

Els candidats es comprometen davant ACOTUR a defensar que aquests locals puguin vendre tabac, tal com fan els comerços turístics de Canàries i ALDEASAEls candidats d'Unitat per les Illes al Congrés, Pere Sampol i Margalida Miquel, s'han reunit avui amb els representants de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Serveis Turístics de Mallorca (ACOTUR). Sampol i Miquel s'han compromès, a través del "contracte amb la ciutadania", a proposar que els comerços turístics de les Illes Balears puguin vendre tabac, a l'igual que els comerços turístics de les Illes Canàries i de les botigues d'ALDEASA.

La llei de Mesures Sanitàries, aprovada l'any 2005, va prohibir la venda de tabac en els comerços, excepte els estancs. Després el Govern de l'Estat la va permetre als quioscs i seguidament va autoritzar la distribució de tabac a establiments com ara ALDEASA. Posteriorment, l'any 2006 l'Executiu de Zapatero va autoritzar les Illes Canàries a vendre tabac en el seus comerços turístics, la qual cosa suposa "un greuge comparatiu i una injustícia inacceptables", segons Sampol. "Demanam coherència, i que aquesta mateixa normativa també s’apliqui a les Illes Balears, ha dit".

Per la seva banda, el president d'ACOTUR, José Tirado, ha criticat el PP i el PSOE: "els polítics del PP i del PSOE, quan arriben a Madrid, es dissolen com un terròs de sucre. En canvi, Pere Sampol, a més de ser un gran coneixedor del món comercial de les nostres Illes, és una garantia a l'hora de defensar els interessos de Balears. Mentre ha estat en el Senat, se l'ha sentit a ell més que a tots els altres senadors".

Els candidats d'Unitat per les Illes també s'han compromès a vigilar que l'adaptació de la normativa estatal a la directiva europea Bolkestein no perjudiqui els interessos del sector comercial de les Illes Balears. Així mateix, en cas de ser elegits diputats impulsaran mesures que contribueixin a la desestacionalització del turisme, com ara la promoció del turisme cultural, de natura o esportiu, o la signatura de convenis amb la resta de països de la Unió Europea per promocionar el turisme de la tercera edat.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: