"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 28/01/2008

"Son Bosc"

Article d'opiniĂł d'Antoni Alorda, diputat del BLOC-PSM, publicat al diari Ăšltima Hora (26 de gener de 2008).Que els arbres no ens impedeixin veure Son Bosc. Els poderosos interessos econòmics, l’adopció d’importants mesures proteccionistes a d’altres indrets, el debat jurídic o el protagonisme de la campanya electoral, no ens pot distreure: construir un golf devora S’Albufera suposaria un dels episodis més tristos d’empobriment deliberat de la biodiversitat a Mallorca. Ho hem d’evitar.

El 28 de gener fa 20 anys que el Govern creava el primer Parc Natural de Mallorca, S’Albufera. Tanmateix, els beneficis urbanitzadors són tan llépols, i la consciència ambiental tan precària, que tota la perifèria del Parc ha sofert una pressió desorbitada. De fet, s’ha urbanitzat tota la primera línia de mar a banda i banda de S’Oberta, just s’ha salvat Es Comú (quina sort que fos comú!). Això sí, els nous hotels en fan bandera (fins i tot un s’ha batiat “Parc Natural”); però els hotelers no han comprat terrenys per ampliar el Parc, que també és un atractiu turístic, sinó per fer-hi un camp de golf.

El 1999 la llei va protegir l’entorn de S’Albufera, però l’any passat vèiem establir, amb mangarrufes, tot un polígon industrial aferrat en Es Murterar, i avui vivim l’amenaça d’un camp de golf, clarament il•legal, a una finca inclosa en els itineraris del Parc.

Experts, societats científiques i ecologistes, locals i internacionals, n’han destacat la vàlua: preuades orquídees, papellones nocturnes endèmiques, el falcó marí, i fins i tot espècies no descrites. L’anterior conseller de Medi Ambient, que coneix bé la zona (no debades de malnom en diuen Jaume “Pato”), va advertir que el golf posa en perill els abellerols, i se’n va anar a jeure ben a pler, no sense abans haver anul•lat l’ampliació de S’Albufera que incorporava Son Bosc al Parc. L’actual Conseller també se’n desentén.

El golf, com és natural (mai pitjor dit), antropitzarà l’espai: gespa forana, herbicides, pesticides (els golfistes no volen moscards), i tant si es rega amb aigua depurada com si no, serà un desastre per l’equilibri hídric de la zona.

La decisió és massa rellevant per deixar-la en mans d’un ajuntament que menysprea els contundents informes tècnics contraris al projecte; el Govern, i la guàrdia civil, han d’intervenir decididament i aviat.

No ens resignem a la sentència de PĂ mies: El bosc precedeix la civilitzaciĂł, el desert la succeeix.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: