"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/01/2008

Unitat per les Illes es compromet a defensar l'equiparació del plus d'insularitat per als funcionaris amb Canàries

Pere Sampol i la resta de candidats arrepleguen les reivindicacions de la Mesa Sindical de la Funció Pública en el segon "contracte amb la ciutadania"La candidatura unitària nacionalista Unitat per les Illes s'ha reunit avui amb els representants de la Mesa Sindical de la Funció Pública de les Illes Balears, de la qual formen part els sindicats més representatius amb presència a l'Administració pública a les Illes Balears. Per part d'Unitat per les Illes hi han acudit els candidats al Congrés Pere Sampol, Margalida Miquel i Natxo Knörr. Per part de la Mesa han acudit representants de CCOO, STEI, USO, CSIF i GESTA.

Els candidats nacionalistes han signat el segon "contracte amb la ciutadania", que arreplega les principals reivindicacions d'aquesta entitat sindical. Entre altres punts, Unitat per les Illes es compromet a proposar a les Corts espanyoles l'equiparació del plus d'insularitat per als funcionaris de l'Administració General de l'Estat a les Illes Balears amb el complement que s'aplica a les Illes Canàries. El portaveu de la Mesa de la Funció Pública, Javier Luna (CCOO), ha assegurat que en aquesta qüestió les Illes Balears "patim un greuge comparatiu respecte a les Canàries. Anualment, els funcionaris públics a Balears rebem 14 milions d'euros menys que els funcionaris públics a Canàries. Agraïm l'esforç de Pere Sampol per defensar aquesta reivindicació durant la seva etapa com a senador, i agraïm el seu compromís i el de tots els candidats d'Unitat per les Illes de continuar defensant-la al Congrés. Aquesta és una qüestió que nosaltres reivindicam des de fa anys, perquè és bàsica per millorar el servei públic a Balears i per fomentar l'estabilitat dels llocs de feina". Per la seva banda, Sampol ha recordat que ja va introduir l'equiparació del plus d'insularitat amb Canàries en les esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat al Senat, però que aquestes esmenes no es van poder votar perquè va prosperar un vet al conjunt dels pressuposts.

Altres compromissos adquirits pels candidats d'Unitat per les Illes han estat defensar, en la tramitació dels Pressuposts Generals de l’Estat, una clàusula de salvaguarda que eviti la pèrdua de poder adquisitiu per als funcionaris com a conseqüència de la inflació, proposar la millora progressiva del Catàleg de Llocs de Feina de les Administracions de l’Estat a les Illes Balears i proposar l'aplicació de la jubilació parcial i la jubilació anticipada als treballadors de l'Administració General de l'Estat.
Documents

Contracte amb la ciutadania: Mesa Sindical de la Funció Pública (11 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: