"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 28/01/2008

Excursió d’ENE a l’avenc des Pouàs i el pla de Corona

ExcursiĂł de l'Entesa, aquest diumenge per terres de Corona (Eivissa)Per a aquest diumenge, 28 de gener, l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) convoca una nova excursió per visitar el pla de Corona, amb motiu de la floració dels ametllers, i, especialment, l’avenc des Pouàs.

En aquesta ocasió, ENE ha convocat la gent interessada a les 11.00 h., a la plaça de sa Graduada (Eivissa) i la plaça de l’Ajuntament (Santa Eulària), per iniciar la sortida a partir de les 11.30 h., a l’església de Santa Agnès de Corona, des d’on s’iniciarà el recorregut.

Hi ha dos elements claus en aquesta visita. En primer lloc, l’avenc des Pouàs, una enorme cavitat vertical en el rocam proper al poble de Corona, on destaca el seu valor espeleològic i, sobretot, el seu valor històric i faunístic. De les restes d’animals trobades allí s’ha extrapolat la teoria de la presència més antiga d’éssers humans a l’illa d’Eivissa devers l’any 5000 aC; les diverses excavacions realitzades han trobat restes òssies d’animals relacionades amb els humans. En segon lloc, destaca el pla de Corona, indret de gran bellesa paisatgística i d’elevat interès cultural i natural, espai que sol ser visitat per les excursions d’ENE el mes de gener per apropar l’assistència a la contemplació de la primerenca floració dels ametllers.

L’itinerari proposat pels nacionalistes i ecologistes anirà de l’església de Santa Agnès a l’avenc des Pouàs (entre Corona i Sant Gelabert) per, després, passar a recòrrer el pla de Corona pels seus voltants com interiorment. La sortida finalitzarà cap a les 16.00 hores.

En el transcurs de l’excursiĂł es duran a terme explicacions sobre el què s’hi pot observar, es repartirĂ  material explicatiu i es durĂ  a terme un sorteig de llibres entre els assistents. L’assistència a dur menjar i beguda propis.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: