"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/01/2008

Unitat per les Illes proposarà que el Govern assumeixi la gestió dels aeroports de Balears

Els candidats prenen aquest compromís davant la Cambra de ComerçEls candidats d'Unitat per les Illes Pere Sampol, Margalida Miquel (números 1 i 2 al Congrés), Jaume Sansó (candidat al Senat) i Natxo Knörr (membre de la candidatura al Congrés) s'han reunit avui amb la Cambra de Comerç de Mallorca. Per part d'aquesta entitat hi han assistit Joan Gual de Torrella (president), Gregorio Bibiloni (tresorer) i Jaume Garcias (membre del Comitè Executiu). Sampol, en representació de la candidatura, ha signat el primer "contracte amb la ciutadania" davant d'ells (veure document adjunt). Unitat per les Illes ha assumit el compromís de presentar a les Corts Generals de l'Estat iniciatives parlamentàries que arrepleguin diferents demandes de la Cambra de Comerç, com ara la transferència de la gestió dels aeroports de les Illes Balears a la Comunitat Autònoma.

En aquest sentit, Pere Sampol ha criticat la proposta de Mariano Rajoy (PP) de privatitzar la gestió aeroportuària: "això suposaria un perill extraordinari per a les Illes Balears. Els nostres aeroports, que són la porta d'entrada dels turistes, podrien quedar en mans privades externes interessades en promocionar altres destinacions i, per tant, podrien ser hostils envers la nostra indústria turística. Seria un autèntic disbarat". El candidat nacionalista ha defensat la possibilitat que, a més del Govern, participassin en la gestió dels aeroports els consells insulars, els ajuntaments i també una quota del sector privat.

Altres compromissos adquirits pels candidats i per les candidates d'Unitat per les Illes amb la Cambra de Comerç han estat: promoure un nou sistema de finançament autonòmic més equitatiu per les Illes Balears, negociar inversions estatals que compensin el dèficit d'inversió pública que històricament hem patit les Illes Balears, proposar la reducció de la tarifa T3 en els ports de la península per a les mercaderies en direcció o provinents dels ports de les Illes Balears, defensar la consideració de sector industrial estratègic per a la indústria nàutica proposant una fiscalitat semblant a la d'altres estats membres de la Unió Europea (reduint la pressió fiscal), proposar la transferència de la gestió dels ports de titularitat estatal a la Comunitat Autònoma i defensar la simplificació dels expedients de subvenció al transport de mercaderies. El candidat al Senat Jaume Sansó ha destacat que aquests compromissos, així com tots aquells que Unitat per les Illes vagi adquirint a través dels contractes amb les entitats, serviran per elaborar "un programa obert, configurat amb les aportacions de la ciutadania d'aquest país".
Documents

Contracte amb la ciutadania: Cambra de Comerç (82 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: