"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/01/2008

Unitat per les Illes presenta una candidatura diversa que reivindica "un nacionalisme per a la gent"

La candidatura al Congrés està encapçalada per Pere Sampol, seguit de Margalida Miquel (Mallorca). La candidata d'Eivissa és Cati Torres, les candidates de Menorca són Maria Josep Morell i Glòria Domínguez, i el candidat de Formentera és Ignasi Torres. Els dos membres de la candidatura al Senat per Mallorca són Helena Inglada i Jaume Sansó.Els candidats i les candidates d'Unitat per les Illes s'han presentat en públic aquest dimecres. La candidatura unitària nacionalista que concorrerà a les properes eleccions al Congrés dels Diputats està encapçalada per Pere Sampol, seguit de Margalida Miquel (Mallorca). La candidata d'Eivissa és Cati Torres, les candidates de Menorca són Maria Josep Morell i Glòria Domínguez, i el candidat de Formentera és Ignasi Torres. D'altra banda, els dos membres de la candidatura al Senat per Mallorca són Helena Inglada i Jaume Sansó.

En l'acte de presentació de la candidatura Pere Sampol ha destacat com un fet positiu la diversitat de sensibilitats que han sumat forces per impulsar Unitat per les Illes: "el fet que partits amb diferents sensibilitats ideològiques, que han estat competidors electorals i segurament ho continuaran essent, s'hagin posat d'acord ha de fer reflexionar a la gent. És urgent que feim sentir la nostra veu per tal de superar la marginació històrica que ha patit aquest país. Hem de reivindicar un tracte equitatiu per a les Illes Balears". En aquesta línia, Margalida Miquel ha explicat que "tots els qui hem impulsat Unitat per les Illes hem cedit en aspiracions personals i de partit, per aconseguir per primera vegada una veu pròpia que ens representi al Congrés. Junts farem que el nacionalisme tengui més presència en la nostra societat". Un nacionalisme que, segons Sampol, "és un nacionalisme per a la gent. Ens adreçam a tots els ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears, perquè tothom es veurà beneficiat si Unitat per les Illes té l'oportunitat de reivindicar a les Corts espanyoles solucions concretes per als problemes reals de la gent de Balears".

Al seu torn, Helena Inglada ha reivindicat la presència d'Unitat per les Illes al Senat per tal d'impulsar la reforma d'aquesta Cambra, amb l'objectiu que representi realment la pluralitat nacional de l'Estat. I Jaume Sansó, també candidat al Senat, ha dit que Unitat per les Illes ofereix "un missatge d'esperança, un missatge de futur. Aquesta unitat és fruit d'un compromís ferm amb el nostre país".

En el document adjunt podeu trobar la candidatura completa i un breu currículum dels principals candidats.
Documents

(55 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: