"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/01/2008

Unitat per les Illes es presenta amb l'objectiu de situar una veu pròpia de les Illes Balears al Congrés

Els representants de PSM-EN, UM, Esquerra, Entesa i Els Verds de Menorca signen l'acord polític pel qual constitueixen aquesta candidatura sense siglesRepresentants de les formacions pol√≠tiques Federaci√≥ PSM-Entesa Nacionalista, Uni√≥ Mallorquina, Esquerra Republicana, Entesa per Mallorca i Els Verds de Menorca han signat avui p√ļblicament l'acord pol√≠tic pel qual es constitueix la candidatura unit√†ria nacionalista Unitat per les Illes, que concorrer√† a les properes eleccions estatals al Congr√©s dels Diputats i al Senat (en aquest darrer cas per la circumscripci√≥ de Mallorca). Els signants han estat: Biel Barcel√≥ (secretari general del PSM-EN de Mallorca), Miquel Nadal (president d'UM), Joan Llad√≥ (president d'Esquerra-Illes), Biel Huguet (president d'Entesa), Ant√≤nia All√®s (secret√†ria general del PSM-EN de Menorca) i Josep Su√°rez (portaveu d'Els Verds de Menorca).

Els impulsors d'Unitat per les Illes han explicat que la candidatura s'ha constitu√Įt amb l'objectiu principal de "trencar el bipartidisme PP-PSOE i situar, per primera vegada, una veu pr√≤pia de les Illes Balears al Congr√©s dels Diputats. Unitat per les Illes √©s l'√ļnica opci√≥ pol√≠tica que tendr√† com a prioritat absoluta defensar els interessos dels ciutadans de les Illes Balears, ja que ser√† l'√ļnica opci√≥ independent dels partits estatals". En aquest sentit, els representants pol√≠tics han afirmat que la candidatura unit√†ria treballar√† per aconseguir m√©s autogovern i per millorar el finan√ßament de les Illes Balears, per poder aplicar pol√≠tiques m√©s eficaces per augmentar el benestar dels ciutadans.

Els membres de les formacions que han constitu√Įt Unitat per les Illes han explicat que aquesta √©s una candidatura sense sigles, i per tant a partir d'ara els partits faran una passa enrere i cediran el protagonisme als candidats i al programa amb el qual es presenten. Han qualificat l'acord d'"hist√≤ric", ja que √©s la primera vegada que tots els partits nacionalistes de les Illes Balears deixen al marge all√≤ que els separa per impulsar una candidatura unit√†ria amb uns objectius comuns: "√©s el moment de pensar en les Illes Balears, i no de pensar en els partits".Ě
Documents

(72 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: