"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/01/2008

Biel Barceló descarta que Pere Sampol investeixi Rajoy com a president del Govern d'Espanya

"Aquesta candidatura unitària s'ha constituït per trencar el bipartidisme i defensar els interessos dels ciutadans de les Illes Balears. Un Govern espanyol del PP seria especialment perjudicial per a aquests interessos"Biel Barceló, secretari general del PSM-EN, descarta absolutament que Pere Sampol, cap de llista de la candidatura nacionalista, progressista i ecologista que concorrerà a les properes eleccions al Congrés dels Diputats i que es presentarà públicament la propera setmana, pugui donar suport a Mariano Rajoy (PP) com a president del Govern d'Espanya.

Barceló ha afirmat que "aquesta candidatura s'ha constituït per trencar el bipartidisme del nacionalisme espanyol PP-PSOE, i per posar de manifest que a les Illes Balears hi ha una tercera opció, l'única que té com a prioritat absoluta la defensa dels interessos dels ciutadans d'aquest país. Ara bé, hem de constatar que un Govern espanyol presidit per Mariano Rajoy seria especialment perjudicial per a aquests interessos que nosaltres volem defensar. El programa electoral amb el qual el PP es presenta a aquestes eleccions ho fa ben evident. El PP ja ha dit que no modificarà el sistema de finançament actual, amb el qual els més perjudicats som els ciutadans de Balears, tal i com reconeix fins i tot el Cercle d'Economia de Mallorca, ja que perpetua l'espoli fiscal que patim. El PP pretén aturar el procés de descentralització de l'Estat de les Autonomies, i fins i tot que l'Administració central recuperi competències que actualment són de titularitat autonòmica. El PP es presenta a aquestes eleccions manifestant una oposició frontal a les polítiques lingüístiques favorables al català. Si ens hem unit els partits que impulsam aquesta nova candidatura és per fer front a aquestes polítiques. Per tant, descartam votar a favor de la investidura de Rajoy com a president del Govern espanyol".

D'altra banda, el secretari general del PSM-EN ha afirmat que "en cap cas això implica que els diputats que siguin elegits per aquesta candidatura donin un xec en blanc a cap altre candidat a la presidència del Govern de l'Estat. Qui vulgui rebre el nostre suport, haurà d'adoptar compromissos clars amb la millora del finançament de les Illes Balears, amb l'avanç en el reconeixement de la plurinacionalitat de l'Estat i amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes com a elements de cohesió social al nostre país".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: