"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/01/2008

El PSM-EN de Marratxí presenta una moció per preservar Es Caülls

Addueix la sentència que avala la classificació de la finca com a sòl rústic protegitEl PSM-EN de Marratxí ha registrat avui a l'Ajuntament una moció per preservar la zona d'Es Caülls. En el text, els nacionalistes insten el consistori (governat pel PP) a "retirar la modificació puntual de l'adaptació de les Normes Subsidiàries del planejament de Marratxí a les DOT i al Pla Territorial de Mallorca (...) i mantenir la classificació de l'antic SAU 6.1 d'Es Caülls com a sòl rústic protegit".

El regidor nacionalista Joan Francesc Canyelles, que ha estat acompanyat pel diputat Antoni Alorda, ha recordat que aquesta és la tercera moció que presenta el PSM-EN per preservar aquest espai (les anteriors van ser el 1998 i el 2000). L'any 2001 el plenari de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat de tots els grups la classificació d'Es Caülls com a sòl rústic d'Interès Paisatgístic (acord ratificat posteriorment per la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca). Però l'any 2003 la nova majoria municipal (PP amb Independents de Marratxí) aprovaren inicialment la modificació de les NNSS per classificar la finca com a urbanitzable.

El passat mes d'octubre, el TSJIB va emetre una sentència que avalava la classificació de la finca com a sòl rústic protegit (ja que desestimava el recurs interposat per l'entitat Es Caülls Nou S.A. contra l'acord de la Comissió Insular d'Urbanisme que ratificava aquesta classificació). Joan Francesc Canyelles ha apuntat que "aquesta sentència és històrica, ja que ens dóna la raó als qui demanam la protecció d'aquesta zona pels seus valors ambientals i paisatgístics i perquè consideraram que Marratxí és un municipi saturat de nuclis de població. L'equip de govern municipal l'hauria de tenir en compte, ja que diu ben clar que urbanitzar Es Caülls és totalment innecessari".

Antoni Alorda, al seu torn, ha afirmat que "insistir en urbanitzar Es Caülls quan el Govern i el Consell estan adoptant mesures proteccionistes per consens de tots els grups polítics és incongruent. El PP hauria d'aplicar a Marratxí la tendència cap a la preservació del territori que manifesta a altres institucions. Si no ho fa, haurem de pensar que aquest gir proteccionista és només foc d'encenalls".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: