"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/12/2007

El BLOC presenta esmenes als PGE per millorar les inversions i el finançament de Balears en 400 milions

El senador autonòmic Pere Sampol (BLOC-PSM) demanarà l'exempció del Fons de Suficiència i l'equiparació del plus d'insularitat dels funcionaris de l'Estat amb CanàriesEl BLOC per Mallorca, a través del senador autonòmic Pere Sampol (PSM), ha registrat en la Cambra Alta espanyola 20 esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat per al 2008, que en global suposarien per a les Illes Balears, de ser aprovades, un increment estimat de 397,8 milions d'euros sobre les inversions previstes en el text actual. Aquestes esmenes tenen el doble objectiu d'incrementar les inversions estatals a les Balears (en diferents actuacions que globalment es podrien quantificar en 162,8 milions, i entre les quals destaca l'equiparació del plus d'insularitat dels funcionaris de l'Estat amb Canàries) i de millorar el finançament autonòmic del país amb l'exempció de la contribució al Fons de Suficiència, la qual cosa suposaria una injecció econòmica de 235 milions d'euros per al Govern de les Illes Balears.

El senador nacionalista ha afirmat que si les institucions autonòmiques comptassin amb aquests 235 milions "totes les conselleries respirarien, i el Govern podria ser més generós per ajudar els consells insulars i els ajuntaments a millorar el seu finançament". Al seu torn, el portaveu del BLOC, Biel Barceló, qui ha acompanyat Sampol en la presentació de les esmenes, ha assenyalat que "cal tenir en compte que amb aquests 400 milions que suposaria el global de les esmenes encara no eixugaríem el dèficit anual de les Illes Balears respecte a la mitjana de les CCAA, dèficit que el 2004 fou de 606 milions d'euros".

Altres esmenes presentades pel BLOC als PGE són l'increment de despesa del Ministeri de Justícia a Balears, l'adquisició de diferents terrenys d'alt valor natural de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, l'augment de les inversions als museus balears de titularitat estatal, el foment de la llengua catalana i la signatura per part de l'Estat de diferents convenis (amb el Consell de Mallorca, de patrimoni, i amb el Govern, de transport ferroviari).

Pere Sampol ha explicat que va oferir al grup socialista del Senat presentar aquestes esmenes de manera conjunta, i que, en no obtenir resposta, les va registrar el dia abans que acabàs el termini per fer-ho. Així mateix, el senador ha avançat el seu vot favorable als PGE, tant si aquestes esmenes són acceptades com si són rebutjades. Ara bé, també ha assegurat que "difícilment es pot argumentar contra cap d'aquestes esmenes, per tant hi deman el suport dels partits majoritaris de la cambra".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: