"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/11/2007

El PSM presentarà un contenciós contra l'Ajuntament de Muro si aprova el projecte de camp de golf de Son Bosc

Els nacionalistes insten el consistori a denegar les llicències a la promotoraEl membre de l'Executiva del PSM i diputat al Parlament, Antoni Alorda, ha avançat que, si finalment l'Ajuntament de Muro dóna les llicències d'activitats i d'obres a la promotora del projecte de camp de golf de Son Bosc, el partit nacionalista presentarà un contenciós-administratiu contra el consistori. Alorda ha insistit que l'Ajuntament de Muro "ha d'aturar el camp de golf en aquests terrenys, d'un alt valor natural i que estan aferrats al Parc Natural de l'Albufera". El dirigent nacionalista ha explicat que el recurs es basa en el fet que la franja de protecció que fixen les DOT impideix la construcció de la infrastructura turística a la zona. Cal dir que l'informe tècnic de medi ambient elaborat per l'Ajuntament ja utilitzava aquest argument.

D'altra banda, Alorda ha insistit en la riquesa natural dels terrenys de Son Bosc, que inclou una població important d'orquídea de prat (dues terceres parts de la població europea d'aquesta espècie amenaçada) i una colònia d'albellerols, entre altres espècies. Aquest ecosistema es veuria molt perjudicat si es construís el camp de golf. A més, el diputat ha posat de manifest que "nombroses entitats i personalitats del món acadèmic i de la conservació han manifestat públicament la seva preocupació pel perill en què es troba l'espai natural de Son Bosc".

Antoni Alorda ha recordat que el Govern del Pacte de Progrés va incorporar la zona de Son Bosch al Parc Natural de l'Albufera, i que el Govern Matas va anular l'ampliació del parc en acceptar un recurs de l'Ajuntament que al•legava motius purament formals. En reiterades ocasions el PSM ha demanat a l’Ajuntament que modifiqui el Pla General per desclassificar Vinromà i aturar el camp de golf de Son Bosch.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: