"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 27/11/2007

El Senat aprova la moci贸 presentada per Pere Sampol sobre el descompte aeri i mar铆tim per a residents no comunitaris

Sampol: "La meva primera moci贸 presentada i aprovada 茅s una mostra de nacionalisme obert, integrador i sensible amb totes les persones, sigui quin sigui el seu pa铆s d鈥檕rigen"El Senat ha aprovat avui, a la Comissi贸 de Foment, la moci贸 presentada per Pere Sampol (BLOC-PSM) en qu猫 s'insta al Govern espanyol a reformar el Reial Decret 1316/2001 que estableix la bonificaci贸 en les tarifes dels serveis regulars de transport aeri i mar铆tim a favor dels ciutadans residents comunitaris de les Comunitats Aut貌nomes de les Illes Balears i de Can脿ries, aix铆 com Ceuta i Melilla, per tal que inclogui tamb茅, en condicions d鈥檌gualtat i a partir de l鈥檃ny 2008, als residents regularitzats que no siguin ciutadans comunitaris.

Aquesta demanda hist貌rica, que havia estat rebutjada sistem脿ticament pel Senat, avui ha estat aprovada a inst脿ncies de Sampol i amb els suports de Converg猫ncia i Uni贸, Entesa Catalana (ERC, PSC i ICV) i el Partit Popular. Aquest darrer grup ha presentat una esmena que plantejava accelerar els terminis de la moci贸 perqu猫 ja entr脿s en vigor l鈥檃ny 2008; esmena que el senador nacionalista ha acceptat i ha incorporat a la moci贸. Els setze vots a favor dels partits abans esmentats han pogut aprovar la iniciativa, que ha comptat amb els onze vots en contra del PSOE, PNV i Coalici贸n Canaria.

Pere Sampol ha considerat que l鈥檃provaci贸 de l'aplicaci贸 del descompte per a residents als ciutadans no comunitaris que viuen i treballen a les Illes 茅s una q眉esti贸 "de just铆cia", ja que "s贸n persones que paguen els mateixos impostos i tenen els mateixos deures que la resta, i per tant han de tenir tamb茅 els mateixos drets". El senador ha afegit: 鈥渁vui hem fet una passa contra les desigualtats que fan que a les Illes Balears encara hi hagi ciutadans de primera i de segona. Aquesta resoluci贸 d贸na un impuls a la just铆cia social i a la igualtat de tots els ciutadans residents a les Illes Balears, venguin d鈥檕n venguin鈥.

Sampol tamb茅 ha expressat la seva satisfacci贸 鈥減erqu猫 la meva primera moci贸 presentada 茅s una mostra del nacionalisme obert, integrador i sensible amb totes les persones, sigui quin sigui el seu pa铆s d鈥檕rigen. Un clar exemple dels valors del PSM i del BLOC 鈥.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: