"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 24/11/2007

El BLOC assegura que l'acord pol铆tic per a la protecci贸 del territori "no t茅 marxa enrere"

Els portaveus de la coalici贸 nacionalista i d'esquerres valoren "molt positivament" l'aprovaci贸 del Decret Llei de Mesures Cautelars per a la Protecci贸 del TerritoriEls portaveus del BLOC per Mallorca han valorat de forma "molt positiva" l'aprovaci贸 ahir per part del Consell de Govern del Decret Llei de Mesures Cautelars per a la Protecci贸 del Territori, que implica la protecci贸 cautelar immediata de m茅s de 1.500 hect脿rees de diferents zones amb alt valor ambiental i paisatg铆stic de Mallorca i d'Eivissa, entre elles la zona humida de Ses Fontanelles (Palma). El portaveu parlamentari Biel Barcel贸 ha comparegut davant els mitjans de comunicaci贸 acompanyat per Antoni Esteve (representant d'Alternativa-EU-Verds) i el diputat Antoni Alorda (PSM). "Avui estam d'enhorabona. L'aprovaci贸 d'aquest Decret Llei i la conseg眉ent protecci贸 cautelar dels espais natural que hi estan inclosos 茅s una fita hist貌rica que marca un canvi respecte a la pol铆tica territorial impulsada pel PP. Per al BLOC aquest 茅s un aspecte clau per a la credibilitat del nou Govern davant les expectatives de canvi de la ciutadania", ha afirmat Barcel贸.

El portaveu del BLOC ha afegit que "tant des de la Conselleria com l'equip negociador del BLOC hem treballat intensament per poder treure endavant aquestes mesures. Aconseguir el consens ha estat dif铆cil, per貌 finalment hem arribat als acords necessaris. Ara el Projecte de Llei de Mesures Urgents de Protecci贸 del Territori, que consolidar脿 les suspensions cautelars aprovades ahir a trav茅s l'ampliaci贸 de diferents 脿rees naturals, est脿 pendent d'informes preceptius de car脿cter t猫cnic, relatius a la inclusi贸 de dues finques colindants a Son Espases en l'脿mbit d'utilitat p煤blica sanit脿ria. Cal dir, per貌, que l'acord pol铆tic aconseguit ahir no t茅 marxa enrere: el Projecte de Llei s'aprovar脿 pr貌ximament".

En refer猫ncia al Decret Llei aprovat i al Projecte de Llei de Mesures Urgents pendent d'aprovaci贸, Biel Barcel贸 ha puntualitzat que "aquestes mesures no seran la darrera passa que planteja el Govern en mat猫ria de protecci贸 del territori". En aquest sentit, ha assegurat que encara hi ha espais naturals que s'hauran de protegir, entre altres les zones de Cala Mar莽al (Felanitx) que no s'han incl貌s en el Decret Llei aprovat ahir, i ha empla莽at el Consell de Mallorca a contribuir a la protecci贸 d'aquests espais.

Per la seva banda, Toni Esteve ha manifestat la seva satisfacci贸 per la suspensi贸 cautelar de les activitats urban铆stiques en les zones incloses al Decret Llei, i ha recordat que "els partits que integren el BLOC fa anys que reclamam la protecci贸 d'aquests espais, molts dels quals havien estat desprotegits per l'anterior Govern del PP".

Al seu torn, Antoni Alorda ha explicat que la protecci贸 cautelar de Ses Fontanelles "permetr脿 als responsables de posar en marxa el pla de reconversi贸 de la Platja de Palma comptar amb un espai natural de gran valor, la preservaci贸 del qual est脿 en conson脿ncia amb els principis que han de guiar aquest pla per tal que la nova Platja de Palma sigui un exemple d'abast mundial de zona tur铆stica reconvertida amb criteris de sostenibilitat".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: