"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 23/11/2007

El Govern aprova el Decret Llei de Mesures Cautelars de Protecci贸 del Territori que susp猫n els projectes de Ses Fontanelles i Ses Feixes

La norma implica la protecci贸 immediata de 1.516 hect脿rees de Mallorca i d'Eivissa fins que s'aprovi la Llei de Mesures Urgents, que queda a l'espera d'un informe t猫cnic de Medi Ambient que autoritzi la inclusi贸 de dues finques dels voltants de Son Espases com a s貌l d'utilitat p煤blica sanit脿riaEl Consell de Govern d'aquest divendres ha aprovat el Decret Llei de Mesures Cautelars de Protecci贸 del territori, que suposa la suspensi贸 dels projectes d'urbanitzaci贸 de les zones humides de Ses Fontanelles (Palma) i Ses Feixes (Eivissa). El conseller de Mobilitat i Ordenaci贸 del Territori, Biel Vicens (BLOC-PSM), ha indicat que la suspensi贸 es mantendr脿 fins que s'aprovi el pla de reconversi贸 tur铆stica de la Platja de Palma i es modifiqui el Pla General d'Ordenaci贸 Urbana de Vila, respectivament. Tamb茅 ha explicat que, en qualsevol cas, la norma estableix que aquestes modificacions hauran de "garantir la preservaci贸 i el manteniment dels valors ambientals i patrimonials" d'aquestes dues zones humides.

El Decret Llei aprovat, que tendr脿 una aplicaci贸 immediata des de la seva publicaci贸 al BOIB, tamb茅 susp猫n de manera cautelar els processos urbanitzadors a zones d'especial valor ambiental de Mallorca, com ara Cala Blanca i Montport (Andratx), Son Real (Santa Margalida), Alcanada (Alc煤dia), Regana (Llucmajor), Can Vairet (Calvi脿), Muleta (S贸ller), El Vilar, Cala Carb贸 i Can Botana (Pollen莽a) i es Cal贸 d'en Mar莽al (Porto Colom, Felanitx). Pel que fa a Eivissa, la suspensi贸 cautelar afecta Roca Llisa (Santa Eul脿ria), Cala d'Or i Punta Sa Pedrera (Sant Josep) i Benirr脿s (Sant Joan), segons ha explicat el conseller.

El Decret, que el Parlament haur脿 de ratificar en els pr貌xims 30 dies, implica la protecci贸 d'un total de 1.516 hect脿rees (1.230 a Mallorca i 268 a Eivissa). A m茅s, susp猫n l'autoritzaci贸 de llic猫ncies per a construir vivendes unifamiliars a茂llades en les 脌rees Naturals d'Especial Inter猫s (ANEI) d'Eivissa i Formentera, fins que els respectius Consells Insulars establesquin nous par脿metres d'edificaci贸.

Biel Vicens ha informat que el Projecte de Llei de Mesures Urgents de Protecci贸 del Territori, que consolidar脿 totes aquestes mesures cautelars a trav茅s l'ampliaci贸 de diferents 脿rees naturals de Mallorca i d'Eivissa qualificades com a ANEI o ARIP, a m茅s de derogar lleis com la de camps de golf, ser脿 rem猫s a la Conselleria de Medi Ambient perqu猫 emeti un informe t猫cnic favorable a la inclusi贸 de dues finques colindants amb Son Espases en la zona d'utilitat p煤blica sanit脿ria, mesura que t茅 la intenci贸 "d'evitar l'especulaci贸 amb aquests terrenys". Quan el Projecte de Llei superi aquest tr脿mit ser脿 aprovat pel Consell de Govern i podr脿 iniciar la seva tramitaci贸 parlament脿ria, segons ha explicat el conseller.

Biel Vicens ha remarcat que els objectius d'aquestes mesures s贸n "avan莽ar en la sostenibilitat" i corregir "l'urbanisme a la carta" impulsat pel PP al llarg de la passada legislatura, que "tenia un impacte inassumible" el el territori i en el medi ambient de les Illes Balears. "La Conselleria ha hagut de fer molta feina amb aquest Decret Llei i amb la Llei de Mesures Urgents, i ha estat un esfor莽 molt important", ha destacat el conseller. Aquestes mesures eren un dels punts arreplegats en el pacte de governabilitat signat entre el BLOC, PSOE i UM.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: