"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/11/2007

Joana Llu茂sa Mascar贸 presenta la reedici贸 del llibre El Color de Blai Bonet i l'exposici贸 芦Blai Bonet: Instants creatius禄

La fil貌loga Margalida Pons va oferir durant l'acte una breu confer猫ncia sobre l'obra de l'escriptor de Santany铆La vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Joana Llu茂sa Mascar贸 (BLOC-PSM), el director de la col鈥ecci贸 芦Mixt脿lia禄, Rafel Bordoy, i la fil貌loga Margalida Pons varen presentar ahir vespre la reedici贸 del llibre El Color de Blai Bonet, editat en el n煤mero 12 de l鈥檈smentada col鈥ecci贸, i inauguraren en el mateix acte l鈥檈xposici贸 divulgativa sobre l鈥檈scriptor de Santany铆, que romandr脿 a la sala d鈥檈xposicions de la planta baixa de la Miseric貌rdia fins a dia 28 de novembre.

L鈥檈xposici贸 i l鈥檈dici贸 del volum, va recordar Mascar贸 durant l鈥檃cte, 芦formen part del conjunt d鈥檌niciatives organitzades des del Departament de Cultura i Patrimoni per tal de retre homenatge a aquest renovador de les lletres catalanes, del qual el proper dia 21 de desembre es compleix el des猫 aniversari de la mort禄. Aix铆 doncs, destac脿, 芦el nostre departament continuar脿 recordant Bonet en l鈥檃cte de lliurament dels Premis Mallorca de Creaci贸 Liter脿ria i del Premi Teatre Principal de Texts Dram脿tics amb la representaci贸 de P猫l al pit de la companyia Corcada Teatre, i ha col鈥aborat, recordem-ho, en l鈥檈dici贸 del cat脿leg sobre l鈥檈xposici贸 鈥淏lai Bonet. Obriu-me dins el mar...鈥, que s鈥檋a exhibit a l鈥橢spai Ramon Llull禄.

La presentaci贸 d鈥橢l Color va c贸rrer ahir vespre a c脿rrec de la fil貌loga Margalida Pons, autora del magn铆fic pr貌leg del llibre. Explic脿 que aquest volum, t茅 l鈥檕rigen l鈥檃ny 1986, quan Blai Bonet va decidir reeditar els seus quatre primers poemaris a la col鈥ecci贸 芦Ti脿 de Sa Real禄 de Manacor, de la qual era director Josep Maria Llompart. Aquests llibres de poemes s贸n Quatre poemes de Setmana Santa, Entre el coral i l鈥檈spiga, Cant espiritual i Com猫dia. En aquesta edici贸 de 1986, Bonet hi f茅u una s猫rie de modificacions, respecte de les primeres edicions dels llibres corresponents, que en certa manera palesen una certa evoluci贸 del poeta.

La presentaci贸 del llibre es va complementar amb la inauguraci贸 de la mostra 芦Blai Bonet: Instants creatius禄, l鈥檕bjectiu de la qual 茅s donar a con猫ixer la figura i l鈥檕bra de Blai Bonet. La intenci贸 del Departament 茅s que tothom que la visiti aprengui una mica m茅s sobre aquest autor, la seva obra i el context en el qual es desenvolup脿.

L鈥檃nomenada mostra, que es divideix en diferents 脿mbits, fa refer猫ncia a les relacions liter脿ries de Blai Bonet amb figures representatives del m贸n cultural com Dami脿 Huguet o Bernat Vidal i Tom脿s, i tamb茅 hi podem veure una selecci贸 dels seus llibres i un recull d鈥檈ntrevistes i d鈥檃rticles sobre l鈥檃utor publicades en diferents mitjans de comunicaci贸. S鈥檋i troben, a m茅s, l脿mines creades per l鈥檃utor durant la d猫cada dels 80 i la projecci贸 de l鈥檈nregistrament de v铆deo de Blai Bonet segons Blai Bonet.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: