"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 14/11/2007

Pere Sampol proposa que les Illes Balears siguin benefici脿ries del Fons de Compensaci贸 Interterritorial

Biel Barcel贸: "esperar a reformar el sistema de finan莽ament despr茅s de les eleccions no 茅s cap soluci贸"El senador auton貌mic del BLOC-PSM, Pere Sampol, ha presentat una iniciativa per incloure les Illes Balears entre les Comunitats Aut貌nomes que perceben els Fons de Compensaci贸 Interterritorial, la qual cosa suposaria que el Govern percebria entre 30 i 40 milions d'euros anuals. Sampol ha esmenat al Senat una Proposici贸 de Llei presentada pel Parlament de La Rioja (i que ja ha estat aprovada en primera inst脿ncia pel Congr茅s dels Diputats) segons la qual aquesta comunitat passaria a ser benefici脿ria dels FCI, malgrat no complir les exig猫ncies que estableix la llei (renda per c脿pita baixa). El senador proposa afegir-hi les Illes Balears, i argumenta que els mateixos motius que presenta La Rioja s贸n v脿lids per a la nostra Comunitat Aut貌noma, "per貌 elevats al quadrat": concentraci贸 de poblaci贸 a la capital, municipis amb diferents nuclis de poblaci贸, envelliment de la poblaci贸 rural, recepci贸 de poblaci贸 immigrada... als quals s'hi ha d'afegir la pluriinsularitat. A m茅s, Sampol ha explicat que La Rioja ja disposa d'una renda per c脿pita disponible superior a Balears en 11 punts. "Si La Rioja ha trobat arguments per conv猫ncer el Congr茅s que ha de ser benefici脿ria dels FCI, a nosaltres no ens haurien de posar cap impediment. Instam especialment el PSOE i el PP a aprovar aquestes esmenes, que comen莽arien a aplicar la soluci贸 a una injust铆cia hist貌rica", ha dit.

Al seu torn, el portaveu del grup parlamentari del BLOC i secretari general del PSM, Biel Barcel贸 ha recordat que, amb l'actual model, les Illes Balears deixen de rebre m茅s de 600 milions d'euros anuals respecte a la mitjana de les CCAA. Barcel贸 ha assegurat que la soluci贸 als problemes de finan莽ament de les Illes Balears proposada pel vicepresident d'Economia del Govern espanyol, Pedro Solbes, d'esperar a una modificaci贸 del sistema de finan莽ament auton貌mic per consens de totes les CCAA despr茅s de les properes eleccions generals "no 茅s cap soluci贸, perqu猫 ning煤 no voldr脿 perdre privilegis adquirits i tampoc sabem si la situaci贸 postelectoral ser脿 favorable al canvi de sistema". El dirigent del BLOC ha afegit que "茅s ara que s'han d'utilitzar tots els mecanismes possibles per minimitzar una situaci贸 insostenible". A m茅s, ha posat de manifest que la Proposici贸 de Llei de La Rioja contradiu l'argument de Solbes de no fer modificacions unilaterals del sistema de finan莽ament.

Pere Sampol ha reiterat que presentar脿 esmenes als Pressuposts Generals ("l'煤ltima gran oportunitat que tendrem abans de les eleccions generals de millorar la situaci贸 que patim", ha dit), per a les quals tamb茅 demanar脿 el suport del PSOE i del PP.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: