"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/09/2003

El PSM critica Munar per defensar la política lingüística del PP

El PSM-Entesa Nacionalista considera lamentable, incomprensible, que un partit nacionalista com UM surti a defensar obertament les reculades lingüístiques que protagonitza el PP, i, en concret, en les polítiques de José Maria Rodríguez, qui s’ha significat inequívocament per iniciatives que rebaixen les conseqüències de l’oficialitat de la llengua pròpia.

Per altra banda, el PSM troba absurd que s’ataqui els qui han defensat durant anys i de manera altruista la llengua catalana només perquè expressen la seva legítima preocupació per la situació sociolingüística. Per al PSM resulta incomprensible que Munar contraposi per un vent els defensors de la llengua del país i, per altra, les actituds lingüístiques de José María Rodríguez, per acabar prenent partit per Rodríguez.

El PSM demana a UM una actitud ferma en defensa de la llengua catalana, sense ambigüitats, i que es desmarqui dels retrocessos que impulsa el PP, en comptes de sumar-s’hi només per justificar la seva presència en el govern i la seva entrega al projecte polític dels populars.

Els nacionalistes entenen que l’exigència de coneixements lingüístics mitjans (nivell C) per a l’accés a llocs de feina de l’Administració no és una imposició i que exigir els coneixements adequats de la llengua pròpia i oficial de les Illes Balears és una necessitat a l’hora de respectar els drets lingüístics dels administrats. Per això, el PSM presentarà una moció al Ple del Consell de Mallorca per instar al Govern de les Illes Balears a mantenir el decret 25/2001, de 16 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament que regula l’exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments selectius d’accés a la Funció Pública de l’Administració del Govern de les Illes Balears (BOIB núm.23, de 22 de febrer de 2001).


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: