"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/10/2007

El BLOC proposa que el Parlament insti l'Estat a garantir l'ús del català a l'Administració perifèrica

La coalició d'esquerres i nacionalista denuncia que cap lloc de feina té el català com un mèrit puntuableEls diputats del BLOC Antoni Alorda i Miquel Àngel Llauger han presentat la Proposició No de Llei que el grup parlamentari ha registrat al Parlament, en la qual s'insta al Govern de l'Estat "a garantir que tots els serveis de l'Administració General de l'Estat (...) puguin atendre els ciutadans en llengua catalana, a més de normalitzar l'ús de la llengua pròpia en el treball administratiu". El text també insta el Ministeri d'Administracions Públiques a "fer necessari el coneixement de la llengua catalana per poder proveir els llocs de treball en l'Administració General de l'Estat a les Illes Balears o per contractar serveis amb atenció al públic".

Antoni Alorda ha destacat que "mentre les administracions autonòmica, insular i local han avançat pel que fa a garantir l'ús del català i a prendre en consideració el coneixement d'aquesta llengua a l'hora de proveir els llocs de treball, en l'Administració estatal encara no es dóna la situació de normalitat que hauria de ser pròpia d'una llengua oficial com la nostra: segons dades del 2005, no hi havia cap lloc de feina en l'Administració de l'Estat en què el català fos un mèrit puntuable. S'ha d'eliminar el plus de dificultat que suposa que els catalanoparlants ens sentim obligats a reivindicar els nostres drets constantment en la nostra relació amb l'Administració". Alorda ha afegit que "és important que el coneixement del català també es generalitzi a les forces de seguretat, per la seva proximitat amb els ciutadans".

D'altra banda, Miquel Àngel Llauger ha assegurat que "la iniciativa pretén aconseguir la igualtat entre les dues llengües oficials, i per tant és una mesura que no hauria estat necessària si l'Estatut hagués aprovat les esmenes defensades en el seu dia pels grups del PSM-EN i EU-Verds, que proposaven igualar jurídicament el català i el castellà. Aquesta igualtat és una qüestió de sentit comú, i així ho percep la immensa majoria de ciutadans". La Proposició No de Llei compta amb el suport dels partits del pacte de governabilitat, i des del BLOC esperen que pugui ser aprovada per unanimitat.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: