"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/10/2007

Biel Barceló: "un Govern d'Espanya presidit per Mariano Rajoy seria nefast, perquè perpetuaria l'espoli fiscal de les Illes Balears"

El portaveu del BLOC assegura que "pretendre reformar la llei electoral per eliminar la pluralitat democràtica és profundament reaccionari"Biel Barceló, portaveu del grup parlamentari del BLOC, ha replicat les declaracions que ha fet avui a Palma el líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, qui ha criticat que es plantegi la reforma del sistema de finançament autonòmic. Barceló ha dit que "Rajoy ha deixat clar avui que un Govern d'Espanya presidit per ell seria nefast per al nostre país. Rajoy ha dit que hauria volgut deixar atado y bien atado un sistema de finançament injust, imposat pel PP l'any 2001, que perpetuaria l'espoli fiscal de les Illes Balears, les quals aporten un 17% del seu PIB a les arques de l'Estat, situació que no es pot comparar amb cap altra regió europea".

El portaveu del BLOC ha argumentat que "si des de les Illes Balears defensam un nou sistema de finançament és per justícia: perquè no és just que les famílies d'aquest país hagin de patir l'empobriment de la qualitat dels nostres serveis públics, perquè no és just que la competitivitat de la nostra economia es vegi perjudicada per una pressió fiscal desproporcionada". I ha afegit: "quan no li falta raó a Solbes és quan reconeix que l'actual sistema de finançament és un mal sistema que ha perjudicat històricament les Illes Balears. El que hauria de fer el Govern de Zapatero és ser conseqüent i adoptar sense més demores un nou model de finançament que acabi amb aquestes injustícies".

D'altra banda, pel que fa a la proposta de reforma de la llei electoral (en el sentit de limitar la representació dels partits minoritaris i nacionalistes), Biel Barceló ha assegurat que "Rajoy pretén eliminar la pluralitat democràtica, la qual cosa és profundament reaccionària. Els partits nacionalistes aporten riquesa al debat democràtic i ambició política als governs en què participen, com és el cas del Govern de les Illes Balears. Per exemple, sense el BLOC per Mallorca al Govern la batalla per aconseguir un finançament just per al nostre país, en la qual donam suport al president Antich, tendria moltes menys possibilitats d'èxit". Barceló ha conclòs: "confiï que a partir de les properes eleccions generals hi hagi diputats nacionalistes i progressistes que ens representin com a país, que condicionin el Govern d'Espanya per tal d'acabar definitivament amb l'espoli fiscal a les Balears i que plantin cara a una dreta espanyolista tan dura com la que encapçala, ara per ara, Mariano Rajoy".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: