"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/10/2007

El BLOC insta l'Estat i la UE a protegir la tonyina vermella i el corall mediterrani

Pere Sampol i Miquel Àngel Llauger presenten iniciatives al Senat i al Parlament per recuperar aquestes espècies en perillEl senador autonòmic, Pere Sampol, i el portaveu adjunt del BLOC al Parlament, Miquel Àngel Llauger, presentaran sengles iniciatives legislatives per instar el Govern espanyol i la Unió Europea a protegir la tonyina vermella i el corall mediterrani, ja que són espècies que podrien arribar a estar en perill d'extinció.

Sampol i Llauger han apuntat que durant els últims anys les captures de tonyina vermella han patit un descens del 85%. "Les pràctiques de pesca abusives estan portant les poblacions d'aquesta espècie a una situació límit. Les quotes de captures establertes no es respecten, els científics calculen volums d'extracció molt superiors als marcats", ha dit Sampol. I ha afegit que "la pesca abusiva i il•legal altera, a més, el conjunt dels ecosistemes litorals i provoca un impacte socioeconòmic, com ara les pèrdues causades a la pesca artesanal, que utilitza tècniques tradicionals com l'almadrava".

Pel que fa al corall, Miquel Àngel Llauger ha assegurat que "la pesca massiva, especialment amb arrossegament, té un efecte devastador sobre les poblacions de corall. Especialment greu és la situació del corall roig mediterrani, l'explotació comercial del qual ha fet que l'extracció s'hagi reduït en un 70% en les darreres dècades".

El BLOC proposa, d'una banda, reduir els volums i les quotes de pesca de tonyina vermella a la Mediterrània, fer complir la talla mínima dels exemplars capturats i crear àrees d'especial protecció en què la pesca es limiti a les tècniques tradicionals. De l'altra, per protegir el corall roig aquesta formació proposa prohibir la pesca d'arrossegament sobre ecosistemes vulnerables i establir un pla de recuperació d'aquesta variant de corall pròpia de la Mediterrània.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: