"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/10/2007

El BLOC insta l'Estat a estudiar mecanismes perquè el superàvit de la Seguretat a Balears reverteixi en la millora de les pensions

Alorda: "és paradoxal que una societat amb 170.000 ciutadans per davall del llindar de la pobresa generi un superàvit de 500 milions a la Seguretat Social"El diputat pel BLOC per Mallorca-PSM-Verds, Antoni Alorda, ha assegurat avui que "seria just que el superàvit de la Seguretat Social a les Illes Balears, xifrat entorn dels 500 milions d'euros, pogués revertir en la millora de les condicions de vida dels ciutadans: en concret, en la millora de les pensions, que a Balears se situen per davall de la mitjana de l'Estat, així com de les prestacions sanitàries". Alorda ha avançat que "el BLOC estudiarà presentar iniciatives en aquest sentit, per tal que l'Estat articuli els mecanismes adients perquè aquesta compensació sigui efectiva, que podrien prendre la forma d'un complement d'insularitat".

Alorda ha recordat que "la particular estructura econòmica i laboral de les Illes Balears (temporalitat i precarietat laboral, alt nombre d'autònoms i cotitzants en règim agrari...) provoca que les pensions siguin més baixes que la mitjana estatal. Aquest problema es veu agreujat pel fet que, a les Balears, el cost de la vida és un 7% més car que al conjunt de l'Estat".

El diputat del BLOC-PSM-Verds ha afirmat que "resulta una paradoxa que una societat amb prop de 170.000 ciutadans per davall del llindar de la pobresa, generi un superàvit a la Seguretat Social de 500 milions d'euros".

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: