"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/10/2007

Biel Barceló: "el sistema de finançament imposat pel PP ha deixat a les Illes Balears un dèficit acumulat de 1.260 milions els darrers sis anys"

El portaveu parlamentari del BLOC, acompanyat pel senador Pere Sampol, diu que és un "fet històric" que el ministre Solbes reconegui que l'actual és un mal sistemaEl portaveu parlamentari del BLOC, Biel Barceló, s'ha mostrat satisfet perquè "per primera vegada un ministre de l'Estat reconeix que l'actual sistema de finançament autonòmic és perjudicial per a les Illes Balears. Això és un fet històric, ja que mai abans el Govern espanyol no ho havia reconegut; és més, aquesta era una realitat que fins ara havia estat sistemàticament negada i amagada".

Barceló, que ha comparegut acompanyat pel senador autonòmic Pere Sampol, ha explicat que "des de l'aplicació del sistema de finançament imposat pel PP l'any 2002 les Illes Balears acumulem un dèficit de 1.260 milions d'euros. S'ha demostrat que els doblers eren completament insuficients per satisfer les necessitats dels serveis públics del país. Situació que s'ha vist agreujada perquè les inversions en carreteres i transport ferroviari han de ser assumides pel Govern, que té les competències transferides, i per l'increment de la població que hem experimentat els últims anys". En aquest sentit, i adduint dades estadístiques que estan disponibles a la pàgina web del Ministeri d'Economia, ha afegit que "les Illes Balears estan molt per davall de la mitjana estatal pel que fa a la relació entre l'increment del finançament i l'increment de la població".

El senador autonòmic Pere Sampol, al seu torn, ha anunciat que ha registrat una interpel•lació parlamentària al Senat "per poder debatre a fons amb el ministre sobre aquesta qüestió". El senador considera que "si aquesta consciència, que ja ha calat en aquesta societat, tots els partits la feim nostra, podrem aconseguir canvis importants". Tant Sampol com Barceló consideren que l'única manera de resoldre els problemes de finançament de les Illes Balears és canviar el model per un altre que sigui "just i transparent", i que prengui en consideració la població real (incloent-hi els turistes), les inversions en tren i carreteres, i la pluriinsularitat.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: